Brabant Asperge Genootschap

 

Nationale opening aspergeseizoen 2017

Amstel Hotel

 

In het statige Intercontinental Amstel Hotel prachtig gelegen aan de Amstel in Amsterdam is dinsdag 11 april het nationale aspergeseizoen 2017 voor geopend verklaard. Onder toeziend oog van culinair en asperge minnend Nederland is de aspergeambassadeur 2017 onthuld. Sterrenkok Niven Kunz is door het Nederlands asperge centrum benoemd tot aspergeambassadeur 2017. De opening is afgesloten met een walking dinner, waarbij enkele chef-koks diverse overheerlijke en verrassende aspergegerechten serveerden.

DSC04728 

 

De nieuw benoemde Asperge ambassadeur samen met het Brabants Asperge Genootschap aan de Amstel op het terras van het Amstel Hotel.

Niven Kunz is een groentefreak en gróót aspergeliefhebber, en daarom met recht de Aspergeambassadeur 2017.


'Ik laat graag zien dat koken met groente in de hoofdrol in plaats van bijrol alles behalve saai is’.
“Dat ik Aspergeambassadeur ben geworden vind ik een grote eer want als érgens het 80/20 principe tot zijn recht komt, is het wel bij asperges: 80% lokaal, 80% groenten, 80% seizoensgebonden.”
Wat goed is, komt snel. Niven Kunz is 35 jaar en ruim 11 jaar in het bezit van een
Michelinster. Niven staat voor 80% groenten en 20% vlees of vis. Voor hem is deze 80/20 filosofie helder én logisch; in zijn keuken gaan groenten altijd voor. Vlees en vis beperkt hij tot het hoognodige. Niet alleen omdat hij dit beter vindt, vooral omdat hij koken met groenten het allerleukste vindt.
Dit wordt gewaardeerd, want in 2013 is zijn restaurant NIVEN in Rijswijk door Gault Millau uitgeroepen tot Beste Groenterestaurant van Nederland. In 2014, 2015 en 2016 verkozen 500 collega's NIVEN tot Beste Groenterestaurant van Nederland en ontving hij een ‘Heerlijk Restaurant Award’.
Niven is een van de oprichters van Dutch Cuisine. Een beweging die oproept de Nederlandse keuken te herontdekken en hiermee zowel de Nederlandse gastronomie als producenten promoot. Hij heeft zijn eigen delicatessen lijn en opende in Den Haag en Delft twee Friet Districts, zijn interpretatie van een moderne snackbar.
Na het succes van zijn boek NIVEN 80/20 kon een opvolger niet uitblijven. Hij werkt momenteel druk aan zijn nieuwe boek ‘Groente!’ dat eind mei zal uitkomen bij Kosmos Uitgevers. Ook is hij een van de juryleden van TopChef Academy dat momenteel op RTL 5 wordt uitgezonden.