Brabant Asperge Genootschap

 

Opening van het Brabantse Asperge seizoen 2014

Op maandag 28 april heeft het Brabants Asperge Genootschap, gezamenlijk met hun deelnemers; aspergetelers, aspergerestaurants en aspergeliefhebbers, in totaal ruim 150 personen het Brabantse aspergeseizoen 2014 officieel geopend.


Dit jaar waren we te gast bij:

Warande

bij paviljoen de Warande te Helmond.

Tijdens een zeer geslaagd avond is aan de aanwezigen een zevental gerechten van zeer hoge kwaliteit in de vorm van een walking dinner gepresenteerd, door keuken en bediening onder leiding van eigenaren Paul en Dorinne van Thiel. In een amicale en ongedwongen sfeer genoten de gasten van deze avond.

Gedurende de avond werden diverse aanwezige voor het voetlicht gehaald om de diverse trofeeën in ontvangst te mogen nemen zoals:

DSC00751 (640x 523)
Petra & Jan Aartsen van Wijnkoperij van Bilsen uit Tilburg,
welke voor het derde jaar op rij de trofee voor de beste aspergewijn in ontvangst mochten nemen, samen met de afgevaardigde van het wijnhuis uit Zuid-Frankrijk de heer Daniel Wilmote.

 

DSC00790 (640x 499)
Jan en Willem van Gerven uit Oirschot die dit jaar de eerste asperges van de volle grond hebben gestoken op de zeer vroege datum van 18 maart, maar ook nog eens met de lekkerste asperge uit de bus kwam. 

DSC00928 (640x 635)


Ad en Maureen Liebregts van restaurant Anno54 uit Riethoven welke dit jaar zijn uitgeroepen als Beste Asperge Restaurant.

DSC00956 (640x 300)

Ook werden diverse sponsoren geëerd met een ere-trofee voor het jarenlang sponsoren van het Brabants Asperge Genootschap met diverse diensten en producten, er waren afgevaardigden van:

Bonduelle, Limgroup, Koppert Cress, veiling Zon en Spadel Nederland. 
Het genootschap kan weer terugkijken op een zeer geslaagde activiteit, die in deze vorm zeker in de komende jaren zal worden voortgezet.