Brabant Asperge Genootschap

 

Overhandiging 1e exemplaar magazine 2016

IMG_0963
De presentatie van het magazine “Brabantse Asperges, van Kop tot Kuntje dé Lekkerste” heeft op vrijdag 1 april plaatsgevonden in het Noord-Brabants museum. Het eerste exemplaar is officieel  aangeboden aan de heer Charles de Mooij directeur van het Noord Brabants museum. Hierbij is tevens de Jeroen Bosch cocktail gepresenteerd, een creatie van onze culinair adviseur Albert Tielemans.

Voorblad 2016     Presentatie1 

 

De heer de Mooij was bijzonder verheugd om het eerste exemplaar op deze feestelijke wijze, in ontvangst te mogen nemen. Na de overhandiging uitte de heer de Mooij zijn bewondering voor het Brabants Asperge Genootschap voor hun bijdrage om de Brabantse asperge cultuur in Brabant en de rest van Nederland onder de aandacht van de mensen te brengen en de combinatie die er gelegd is met Jeroen Bosch.
In een ontspannen sfeer werd er een toast uitgebracht op een goed komend aspergeseizoen onder het genot van de Aspergewijn 2016 van het Brabants Asperge Genootschap.


Het Brabants Asperge Genootschap, welke de Brabantse aspergecultuur promoot, bestaat nu ruim 20 jaar en geeft jaarlijks in eigen beheer een magazine uit met alle wetenswaardigheden over de Brabantse asperge, met een overzicht van alle telers en restaurants welke aangesloten zijn, diverse fietsroutes en veel recepten. Wat eerst een eenvoudige aspergekrant was, is in enkele jaren tijd uitgegroeid tot een “Glossy” full colour consumentengericht magazine van 52 pagina’s, wat in heel de provincie verspreid wordt in een oplage van 22.500 stuks. Het magazine is vanaf heden gratis verkrijgbaar bij alle aangesloten aspergetelers en restaurants van het Brabants Asperge Genootschap en bij diverse VVV-kantoren in Noord-Brabant.


Een recept van de Jeroen Bosch cocktail staat natuurlijk in het magazine.