Brabant Asperge Genootschap

 

Overhandiging 1e exemplaar magazine 2015

Het eerste exemplaar van het jaarlijkse magazine “Brabantse Asperges, van Kop tot Kuntje de Lekkerste” is het provinciehuis op vrijdag 27 maart 2015 door de president van het Brabants Asperge Genootschap, de heer Chris Dekkers, officieel overhandigd aan de  Commissaris van de Koning de heer W. van de Donk.
DSC00143 (2)
   
De heer van de Donk was bijzonder verheugd om het eerste exemplaar op deze feestelijke wijze, door het bestuur van het Brabants Asperge Genootschap in vol ornaat, in ontvangst te mogen nemen. Na de overhandiging uitte de heer van de Donk zijn bewondering voor het Brabants Asperge Genootschap voor hun bijdrage om de Brabantse asperge cultuur in Brabant en de rest van Nederland onder de aandacht van de mensen te brengen.
In een ontspannen sfeer werd er een toast uitgebracht op een goed komend aspergeseizoen onder het genot van de Aspergewijn 2015 van het Brabants Asperge Genootschap.

Het Brabants Asperge Genootschap, welke de Brabantse aspergecultuur promoot, bestaat nu ruim 20 jaar en geeft jaarlijks in eigen beheer een magazine uit met alle wetenswaardigheden over de Brabantse asperge, met een overzicht van alle telers en restaurants welke aangesloten zijn, diverse fietsroutes en veel recepten.  Wat eerst een eenvoudige aspergekrant was, is in enkele jaren tijd uitgegroeid tot een “Glossy” full colour consumentengericht magazine van 52 pagina’s, wat in heel de provincie verspreid wordt in een oplage van 22.500 stuks.  Het magazine is vanaf heden gratis verkrijgbaar bij alle aangesloten aspergetelers en restaurants van het Brabants Asperge Genootschap en bij diverse VVV-kantoren in Noord-Brabant.

Op het moment van overhandiging zijn er nog geen asperges van de “volle grond” gestoken, nu maar hopen dat deze eerste asperges snel komen. De eerste Brabantse asperges in het vorige aspergeseizoen werden reeds gestoken op 18 maart 2014 te Oirschot; het wachten is nu op de aspergeteler, welke zich het eerste zal melden met de asperges van de volle grond.

Ook in het provinciehuis was op het moment van overhandiging aanwezig Lid van het Europees Parlement Matthijs van Miltenburg deze is door de heer van de Donk voorgesteld aan het Brabants Asperge Genootschap en is er een gezamelijke foto gemaakt voor het "Tapijt van Brabant" in de hal van het provinciehuis.

DSC00165