Brabant Asperge Genootschap

 

Scholen kookwedstrijd 2016

Asperge-kookwedstrijd voor horecastudenten was ook dit jaar van hoog niveau. Sligro-trofee dit jaar gewonnen door het team van ROC van Amsterdam uit Amsterdam met als deelnemers Jason de Haan & Junior Besuijen.

LN9A5581 (2)

 

Op maandag 6 juni 2016 heeft onder auspiciën van het Brabants Asperge Genootschap en met sponsoring van o.a. Sligro Food Group Nederland en The Greenery weer de asperge-kookwedstrijd voor horecastudenten plaatsgevonden. Dit jaar was de plaats van handeling de scholengemeenschap De Rooi Pannen te Tilburg, waar de deelnemers en hun begeleiders bijzonder gastvrij werden ontvangen.
Er werd gestreden om de Sligro-trofee door 9 teams van twee personen, welke als team gezamenlijk en geheel zelfstandig aan deze wedstrijd hebben deelgenomen.

LN9A5478 (2)
 

Schillen van asperges
Het eerste gedeelte van de ochtend werd gebruikt met het beoordelen van het schillen van de asperges, waarbij vooral werd gekeken naar de totale behandeling van de asperge, het resultaat van het schillen van asperges, het tempo en de hoeveelheid afval.
 
Strijd om de Sligro-trofee
In het volgende wedstrijdonderdeel moest er een twee-gangen maaltijd worden bereid en een amuse waarin asperges en rood fruit verplicht waren.
Na het uitreiken van de zg mistery-box met hierin o.a. diverse Nederlandse producten, moest een plan van aanpak worden uitgewerkt en konden de voorbereidingen beginnen. Na het op papier inleveren van de te bereiden gerechten waren de verwachtingen erg hoog. De jury waarin o.a. Dennis Middeldorp, van restaurant Sense te 's-Hertogenbosch, Rene Fitters, van restaurant Riddershoeve te Berkel Enschot, Jan-Chris Krabbendam, zitting hadden onder voorzitterschap van Albert Tielemans hadden een zware taak met het beoordelen van de vele gerechten en waren erg verrast over creativiteit en originaliteit van combinaties welke waren gemaakt met asperges.

Uitslag van de kookwedstrijd:

 LN9A5541 

1e plaats:


ROC van Amsterdam, Amsterdam
Jason de Haan & Junior Besuijen
 X 2e Plaats Het Klooster (2)

2e  plaats:


MBO Het Klooster,  Amersfoort
Levi Felter & Ward-Jan Schotsman 

 X 3e Plaats KW1 College

3e plaats:

Koning Willem I College, Middelbare Hotel School, 's-Hertogenbosch
Daan van Schijndel & Lieke van Dalen

 

De overige deelnemers waren in willekeurige volgorde:

 

Hotelschool Venlo

Hotelschool, Venlo


Yannicy Seuren & Adelin Zahirovic

 

Rooi Pannen Tilburg (2)

De Rooi Pannen, Tilburg


Dolf van den Hout & Ruben Breddels

 

Rijn -IJssel

Rijn-IJssel Vakschool, Wageningen


Luuk Oerlemans & Tom Schipper

X ROC Leiden 1

ROC College, Leiden ( team 1 )


Susan Habraken & Ramona Vromans
X ROC Leiden

ROC College, Leiden ( team 2 )


Jondi Heemskerk & Nico Bavelaar

X Landstede Zwolle

Landstede, Zwolle
Rosalie Huurenkamp & Barthold van Dukkum

 

 

Voor de eerste drie geplaatsten waren er medailles in goud, zilver en brons; voor alle deelnemers het kookboek Chef@work, persoonlijk door de auteur en tevens jury-voorzitter Albert Tielemans gesigneerd; de trofee voor de winnende school; bovendien voor de winnaars ieder een door The Greenery beschikbaar gestelde I-Pad.

Het Brabants Asperge Genootschap kan terugkijken op een bijzonder geslaagde dag, waarbij er door de deelnemende teams een geweldige prestatie is geleverd.