Brabant Asperge Genootschap

 

Seizoens afsluiting 2013

Het Brabantse aspergeseizoen 2013 is weer afgesloten met de traditionele

"HOUDOE ASPERGE"

Ditmaal was het Genootschap te gast in restaurant "de Rooise Boerderij" te Sint-Oedenrode; het restaurant waar het Genootschap 20 jaar geleden zijn ontstaan heeft gevonden.

Rooise Boerderij 2
 

Gastheer Jan van de Moosdijk en chef-kok Frank Groeneweg hebben er met hun brigade een bijzondere avond van gemaakt voor de leden van het Brabants Asperge Genootschap. Er is een mooi aspergemenu geserveerd met als voorgerecht de Koningscocktail; een creatie van ons bestuurslid Léon Ribbens, welke ook aan onze koning en koningin is geserveerd tijdens hun bezoek aan Brabant. Als begeleider bij het menu is genoten van de Brabantse aspergewijn 2013, de L'Arjolle van wijnkoperij van Bilsen uit Tilburg.

Er zijn diverse nieuwe leden geïnaugureerd en er was een bijzonder aandenken voor de diverse sponsors voor hun bijdrage om al het werk van het Genootschap steeds weer te realiseren.

Een bijzondere schaal is uitgereikt aan Walter Gubbels uit Helvoirt; welke een bijzonder bewogen aspergeseizoen achter de rug heeft. Ze mochten de asperges leveren voor het koninklijk huis; op dat moment is zijn vader overleden, een bijzonder groot groot aspergeliefhebber; en twee dagen later werd bekend gemaakt dat ze ook nog dé lekkerste asperge van Brabant 2013 hadden.
Tijdens de bijeenkomst is ook Theo van Herwijnen tot erelid van verdienste benoemd. Theo was bestuurslid en al lang bij het genootschap betrokken, het was de bedoeling dat hij onze president zou opvolgen, Theo overleed in december 2012.