Brabant Asperge Genootschap

 

Vorstelijk Tafelen in Nederland

Apeldoorn 095 (640x 519) In het kader van 200 Jaar Koninkrijk is een interessant kookboek uitgegeven.  Het boek is feestelijk gepresenteerd met een culinaire parade op Paleis het Loo waaraan ook het Brabants Asperge Genootschap acte de précance heeft gegeven.

 

Boek Vorstelijk Tafelen

In 2014 is Nederland jarig en vieren wij het 200-jarig bestaan van ons Koninkrijk.

Onderdeel van de viering is de culinaire manifestatie Vorstelijk Tafelen in Nederland" waarbij onze vaderlandse kookgeschiedenis en de ontwikkeling van de kookkunst centraal staat. Aan deze manifestatie werken veel restaurants, musea, verzorgingshuizen maar ook de Nederlandse krijgsmacht mee.

 

 

Albert (503x 640) Alle 150 gerechten in dit boek werden door chef-kok Albert Tielemans, de culinair adviseur van het Brabants Asperge Genootschap,  en zijn team zorgvuldig nagekookt; de gerechten zijn ook geschikt om thuis te koken, want overal zijn de ingrediënten verkrijgbaar en ook de smaakbeleving hield hij goed in het oog.

Alle gerechten werden gefotografeerd op zeldzaam klassiek servies. De veelbewogen vorige eeuw brengt de belangstelling voor lekker koken in een stroomversnelling en vooral in de tweede helft is er sprake van een ongekende culinaire ontwikkeling en zet het vaderlandse koksgilde de kookkunst definitief op de kaart. Ook de keukenprinsen en prinsessen thuis ontdekken het kookplezier en daarna rijzen de kookclubs de pan uit!

Voor een impressie van de boekpresentatie:
www.koksgilde.nl/actueel/koksgilde-bij-presentatie-vorstelijk-tafelen/
Of kijk op:
www.vorstelijktafelen.nl