Brabant Asperge Genootschap

 

De feestelijkheden rondom: "Dé eerste steek asperges" 2021 van de volle grond.

De eerste asperges van de volle grond   2021  zijn op 20 maart te Bavel officieel gestoken door:

Commissaris van de Koning mevrouw Mr. I. Adema

 

De feestelijkheden rondom: "Dé eerste steek asperges" van de volle grond waren op zaterdag 20 maart op de aspergevelden van de familie Tielemans te Bavel. Vanwege alle maatregelen en beperkingen rondom de Coronapandemie vonden de feestelijkheden in een zeer klein beperkt gezelschap plaats.

Bijzonder verheugd was het Brabants Asperge Genootschap dat de Commissaris van de Koning mevrouw I. Adema tijd heeft kunnen vrijmaken en de traditie heeft willen voorzetten van haar voorgangers om in het eerste jaar na haar benoeming als Commissaris van de Koning van de provincie Noord-Brabant de eerste asperges van de volle grond oficieel heeft te willen steken.

Na de "eerste steek" is door mevrouw Adema de trofee "Het Zilveren Aspergesteekmes" overhandigd aan Brecht en Nout Tielemans en is mevrouw Adema door de voorzitter van het Genootschap; Chris Dekkers, benoemd tot ambassadeur van het Brabants Asperge Genootschap.  

Comm Steekt Eerste Asperge 2021

De officiële eerste steek asperges 2021 asperges door

Commissaris van de Koning mevrouw Mr. I. Adema

samen met Brecht Tielemans.

 
Comm Overhandigd Trofee

De overhandiging van de trofee

“het Zilveren Asperge steekmes” 

door mevrouw Mr. I. Adema aan Brecht en Noud Tielemans.
Aspergewijn Over Het Bed

Nadat de eerste steek is gedaan, wordt het aspergebed besprenkeld met de aspergewijn 2021 voor een goede oogst in het komende aspergeseizoen :

Sylvaner & Riesling Weingut Ch.W. Bernhard

Rheinhessen, Duitsland.

afkomstig van wijnimporteur:

Tire Bouchon
Gouda
Comm Benoemd Tot Ambassadeur

Overhandiging van het bonzen beeldje de

"Brabantse Aspergesteker"

aan Mevrouw Adema door de voorzitter van het Genootschap; Chris Dekkers, waarbij mevrouw Adema benoemd is tot ambassadeur van het Brabants Asperge Genootschap.  
A Fam Tielemans Met Trofee Brecht en Noud Tielemans samen met hun trotse ouders Wim en Anja Tielemans welke de grondleggers zijn van het aspergebedrijf aan de Leiweg te Bavel.

Jaarlijks organiseert de stichting “het Brabants Asperge Genootschap” onder zijn aangesloten aspergetelers een competitie, welke teler deze eerste asperges van de volle gronds steekt afkomstig van aspergebedden zonder artificiële hulpmiddelen.

Voor een overzicht van al onze winnaars van deze en andere competities zie: onze prijswinnaars en de ambassadeurs van het Brabants Asperge Genootschap.

 

Voor de eerste asperges van de volle grond  2021 :

TIELEMANS ASPERGES

Leyweg 3
4854 NT Bavel
Tel. 0161-412495
www.boerderijwinkeltielemans.nl