Brabant Asperge Genootschap

 

De lekkerste asperge 2021

 Dé Lekkerste Asperge 2021 komt uit Helvoirt.

van

Aspergekwekerij Gubbels

Trofee Lekkerste Vrst 

Op 17 april heeft de verkiezing van de “Lekkerste Asperge 2021”  van het Brabants Asperge Genootschap plaatsgevonden onder Corona-regime

Met een record deelnemersveld van maar liefst 32 ingestuurde monsters AA-asperges had de jury een zware dobber om hier uiteindelijk de lekkerste uit te verkiezen.

 

Deze 7-koppige jury, bestaande uit een diversiteit aan personen afkomstig uit agrarische wereld, horeca, AGF-sector maar ook de “gewone” huisvrouw, boog zich in een proeverij over de monsters om, geur, kleur, beet, smaak en nasmaak te beoordelen en hieraan een puntenscore toe te kennen.


Het is gebruikelijk dat de winnaar bekend wordt gemaakt tijdens de feestelijke opening van het Brabants aspergeseizoen, maar helaas is dat dit jaar nog niet mogelijk.
Daarom is de voorzitter van het Genootschap direct na afloop van de proeverij afgereisd naar Helvoirt om aan Walter en Ton Gubbels persoonlijk te vertellen dat ze de winnaar zijn en is de trofee overhandigd, welke zij dan als trotse winnaars gedurende een jaar in hun boerderijwinkel mogen zetten.

 

DSCN0871 (2)

 
Met een score van 648 punten van de maximaal te behalen 700 met een ingezonden 3e jaars asperge van het ras Prius.      De wisseltrofee mogen de trotse winnaars gedurende een jaar in hun boerderijwinkel zetten. 

Dus voor "Dé Lekkerste Asperges van 2021” gaat u naar:

Aspergekwekerij Gubbels

Nieuwkuykseweg 7b
5268 LH Helvoirt
Tel. 0411-641283
www.gubbels-asperges.nl