Brabant Asperge Genootschap

 

Heel Brabant eet asperges

Heel Brabant Eet Asperges

 

Zoals eerder bericht zijn alle publieksactiviteiten van het Genootschap stilgelegd en zijn er geen bijeenkomsten waarbij wij de asperge kunnen serveren.

Maar de asperges komen toch uit de grond ! !

In samenwerking met de aangesloten telers en restaurants willen wij graag op 15 en 16 mei as. zoveel mogelijk Brabanders tegelijk asperges laten eten.

Zorgpersoneel:
Via een speciale actie worden momenteel door sterrenchefs dagelijks 800 gratis maaltijden gemaakt en uitgedeeld aan het zorgpersoneel van o.a. het Jeroen Bosch Ziekenhuis te s’-Hertogenbosch en zes andere locaties in Brabant.
Op maandag 27 april heeft deze maaltijd bestaan uit heerlijke asperges, welke hiervoor ter beschikking zijn gesteld door The Greenery, en uitgedeeld aan +/- 2000 zorgmedewerkers in Noord-Brabant.

Aspergetelers:
Wij vragen u hierbij in te haken op dit mooie initiatief en op 15 & 16 mei as. speciale pakketten tegen actieprijzen voor uw klanten te presenteren, met bv.:
    -pakket geschilde asperges met gekookte ham
    -pakket geschilde asperges met gekookte ham en een rekje eieren
    -pakket geschilde asperges met ham, eieren, krielaardappeltjes en roomboter

Alles tezamen met een aspergemagazine.

De samenstelling van deze pakketten is vrijblijvend, bepaald u zelf en u zou deze ook nog kunnen uitbreiden met bv. een fles wijn of een voucher van de horecabedrijven, die u onder normale omstandigheden als afnemer heeft.

Restaurants:
Wij vragen u hierbij in te haken op dit mooie initiatief en op 15 & 16 mei as. speciale aspergemaaltijden of -gerechten tegen actieprijzen voor uw klanten te presenteren, bv.:
    -voorgerechten met Brabantse asperges
    -aspergesoep(en)
    -asperges traditioneel met ham, kriel, boter en ei, “sous vide” bereid, zodat deze eenvoudig zijn op te warmen

Dit zijn zomaar enkele voorbeelden en deze kunt u naar eigen wens samenstellen en uitbreiden met bv. een fles aspergewijn, kortingsbon of voucher (te verzilveren zodra uw restaurantbedrijf weer normaal geopend mag zijn)
In afstemming met uw vaste aspergeleverancier (thuisverkopende teler) zou u deze gerechten ook vanuit zijn boerderijwinkel gekoeld kunnen aanbieden.

Op korte termijn zullen alle aangesloten telers en restaurants door een van onze bestuursleden worden benaderd over deelname aan deze actie; dan bundelen wij de krachten en zorgen mede voor de benodigde PR, en zullen wij u op onze speciale actiepagina  plaatsen op onze website.

 

Alleen samen kunnen we in deze zware tijden de Brabantse asperge promoten en naar de consument toe brengen