Brabant Asperge Genootschap

 

Het Brabantse aspergeseizoen 2021 is afgelopen.

Doordat in het aspergeseizoen alle openbare bijeenkomsten waren stilgelegd, was er dit jaar geen traditionele "HOUDOE ASPERGE".
De gebruikelijke afsluiting van het aspergeseizoen, waarbij we gezamenlijk met onze aspergetelers, restaurateurs en aspergeliefhebbers het seizoen een waardige afsluiting geven met een mooi diner, waarbij de asperge dan voor de laatste maal volop wordt genoten.

Het was een aspergeseizoen met vele gezichten; de restaurants waren gesloten of leverden afhaal- en bezorgmaaltijden en bij de telers was het bijzonder druk om de liefhebber te bedienen.
Maar over het algemeen kunnen onze telers toch terugkijken op een geslaagd aspergeseizoen, met veel klandizie in hun boerderijwinkel.
Onze telers zijn inmiddels gestopt met het steken van asperges, om ervoor te zorgen dat u in 2022 weer verzekerd bent van verse aanvoer. We zullen echter zo’n 9 maanden geduld moeten hebben om hier weer van te kunnen genieten.

Er waren dit aspergeseizoen toch diverse hoogtepunten:


De eerste steek asperges 2021
Comm Steekt Eerste Asperge 2021

De eerste asperges werden al op 9 maart 2021 gestoken te Bavel.
Deze officiële eerste steek 2021 is gedaan door de Commissaris van de Koning van Noord-Brabant mevrouw Mr. I. Adema samen met Brecht Tielemans, van Tielemans Asperges te Bavel.


Asperge promotie en maatschappelijke betrokkenheid.

Cheque Aan Stichting Tim
Ieder jaar wordt er door het Genootschap een charitatieve instelling onder de aandacht gebracht.
Dit was de keuze gevallen op de stichting Tim Schijndel, die wij een mooie cheque van € 1250 mochten overhandigen.

 
Prijspuzzel in het magazine

Uit een record aantal inzendingen zijn de winnaars worden getrokken welke de oplossing hebben ingestuurd.
De winnaars van de prijzen zijn persoonlijk op de hoogte gebracht en krijgen hun prijs dan thuisbezorgd.

Wil u het magazine nog eens doorkijken?
De uitgave van 2021 blijft on-line in te zien op: www.brabantseasperge.nl

 

Het Brabants Asperge Genootschap zet zijn activiteiten nu even op een laag pitje en we gaan dan ook eerst genieten van een vakantie, maar zodra deze voorbij is gaan we ons weer met vol enthousiasme storten op het in gang zetten van de activiteiten voor het aspergeseizoen 2022.

Wij wensen u dan ook een hele FIJNE VAKANTIE toe en vertrouwen erop u het volgende aspergeseizoen weer tot onze trouwe deelnemers te mogen rekenen.