Nieuwsbrief Maart 2025

Het aspergeseizoen 2025 is weer op komst. Wij organiseren al 23 jaar de wedstrijd van de eerste asperge van het seizoen. Deze asperge moet geteeld zijn zonder kunstmatige verwarming. Dus niet uit de kas of met verwarmingsbuizen door het aspergebed.

Deze asperges worden dan symbolisch gestoken door een bekende Brabander of Nederlander. Dit jaar hebben we de heer Soenil Bahadoer bereid gevonden symbolisch de eerste asperges van 2025 te steken. De heer Bahadoer was vanaf 1995 mede eigenaar en chef kok van restaurant de Lindehof in Nuenen, hij behaalde in 2004 zijn eerste Michelin ster en in 2014 de tweede, Hij besloot zijn restaurant per 1 mei 2025 te sluiten.

Klik hier om de nieuwsbrief te bekijken.

Nieuws image

Meer nieuws

Lees hier het laatste nieuws

Het Brabants Asperge Magazine 2025 is nu uit!

Met een gevoel van trots start ik met het schrijven van de inleiding voor ons magazine van 2025. Een magazine dat voor het tweede jaar in zijn nieuwe vorm verschijnt. Vorig jaar[...]

Nieuwsbrief Mei 2024

Op zaterdag 20 april was het Brabants Asperge Genootschap te gast bij ZiN inspiratielab in Veghel voor een blinde proeverij op zoek naar de lekkerste Brabantse asperge. Een 10-k[...]

Het Brabants Asperge Magazine 2024 is nu uit!

Het Brabants Asperge Magazine heeft een heuse metamorfose ondergaan. Een nieuwe bladformule met input van teler, restaurateur en BAG redactie. Naast tal van heerlijke recepten, [...]

Aspergewijn verkiezing 2024

Op dinsdag 27 februari heeft de openbare aspergewijnverkiezing door de publieksjury plaatsgevonden in Brasserie Tartaar, te Etten Leur. Een groot aantal aanwezigen, onder wie de[...]

Inschrijven openingsdiner aspergeseizoen 2024 gestart

Op maandag 22 april 2024 vindt het openingsdiner plaats bij restaurant Mae in Vught. Vanaf 19.00 uur kunt u genieten van een overheerlijk 4-gangen menu waarin de asperge centraa[...]

Uitreiking oorkondes ‘Asperge Restaurant 2024’

Ieder jaar worden er zeven restaurants door een onafhankelijke en deskundige jury bezocht. Het betreft hier restaurants die aangesloten zijn bij het Brabants Asperge Genootschap[...]

Deelname verkiezing Brabantse Aspergewijn 2024

Het bestuur van het Brabants Asperge Genootschap nodigt u uit voor de openbare asperge wijnverkiezing 2024. Ook dit jaar kunt u weer een bijdrage leveren aan de verkiezing van d[...]

Nieuwsbrief januari 2024

Het bestuur van het Brabants Asperge Genootschap (BAG) wenst u een gelukkig en vooral gezond 2024. Dat het een mooi aspergeseizoen mag worden! Dit jaar gaat er een aantal zaken [...]

Winnaars van de Prijspuzzel 2023

De inzendtermijn voor het insturen van de oplossing van de prijspuzzel uit het jaarlijkse magazine Brabantse Asperges, van kop tot kuntje dé lekkerste is gesloten en[...]

Het Brabantse aspergeseizoen 2023 is officieel afgesloten.

Het Brabantse aspergeseizoen 2023 is op feestelijke wijze afgesloten met de traditionele: H O U D O E   A S P E R G E

Op maandag 26 juni jl. hebben we g[...]

Alle nieuwsartikelen

Wist u dat...

De beste kwaliteit asperge de AA kwaliteit is.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.



    Brabants Asperge Genootschap
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.