Aardappel-espuma met asperge


4 personen

Ingredienten
  • 200 gram bloemige aardappels
  • 4 asperges, gekookt
  • 1 deciliter asperge kookvocht
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Zout
Nieuws image
Stap 1

Kook de aardappels in water en zout, giet af en wrijf ze door een fijne zeef.
Snijd de koppen van de asperges.
Snijd de onderkant in stukjes en blender met het aspergekookvocht tot een gladde massa.
Wrijf ook dit door een zeef.

Stap 2

Meng de aardappel, asperge en olijfolie tot een gladde substantie.
Breng op smaak met zout
Giet over in een sifon en plaats twee patronen.

Stap 3

Zet de sifon au bain-marie (maximaal 70°C).
Serveer warm in een glas met de warme aspergepunten.

Recepten

Asperges benedict

Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]

Tartaar en merg van black angus rund met brabantse asperge en vuurzee

Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.

[...]

Gestoomde asperges met gebakken kalfsentrecote en gepofte kruidige knoflookboter

Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]

Alles recepten

Wist u dat...

De kop van een verse asperge gesloten dient te zijn.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.



    Brabants Asperge Genootschap
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.