4 personen
- 200 gram bloemige aardappels
- 4 asperges, gekookt
- 1 deciliter asperge kookvocht
- 3 eetlepels olijfolie
- Zout
Kook de aardappels in water en zout, giet af en wrijf ze door een fijne zeef.
Snijd de koppen van de asperges.
Snijd de onderkant in stukjes en blender met het aspergekookvocht tot een gladde massa.
Wrijf ook dit door een zeef.
Meng de aardappel, asperge en olijfolie tot een gladde substantie.
Breng op smaak met zout
Giet over in een sifon en plaats twee patronen.
Zet de sifon au bain-marie (maximaal 70°C).
Serveer warm in een glas met de warme aspergepunten.
Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]
Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.
[...]Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]