- 100 gr. roomboter
- 4 eieren
- ½ theel. citroenrasp
- 150 gr. suiker
- 1 appel (bv Elstar)
- 2 sinaasappels
- 5 geschilde asperges (A kwaliteit)
- 300 gr. zelfrijzend bakmeel
- 75 gr. amandelmeel
- 1½ dl. karamelsaus
- 10 aspergepunten
Vet een springvorm van 24 cm. Ø in en bekleed dit met bakpapier.
Oven voorverwarmen op 190° C.
Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes.
Pers de sinaasappels uit en kook dit samen met de in kleine stukjes gesneden asperges tot deze bijna gaar zijn en laat dit dan afkoelen.
Smelt de boter met de citroenrasp, laat dit afkoelen en roer er daarna het amandelmeel door.
Klop de eieren en de suiker los en vermeng dit met de amandel-botermassa.
Voeg het sinaasappel-kookvocht toe, roer glad en spatel het bakmeel erdoor.
Dan voorzichtig de stukjes asperges en appel onder het beslag roeren en schep dit in de springvorm.
Let erop dat je het beslag aan de zijkanten wat omhoog strijkt, anders wordt de taart in het midden te hoog en niet gaar.
Het geheel afbakken in ca 60 minuten op 180° C. en laat de panettone op een rooster afkoelen.
Opmaak:
Serveer de panettone met de karamelsaus, en de in sinaasappelsap gekookte aspergepuntjes.
Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]
Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.
[...]Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]