Asperge-appel panettone




Ingredienten
  • 100 gr. roomboter
  • 4 eieren
  • ½ theel. citroenrasp
  • 150 gr. suiker
  • 1 appel (bv Elstar)
  • 2 sinaasappels
  • 5 geschilde asperges (A kwaliteit)
  • 300 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 75 gr. amandelmeel
  • 1½ dl. karamelsaus
  • 10 aspergepunten
Nieuws image
Stap 1

Vet een springvorm van 24 cm. Ø in en bekleed dit met bakpapier.
Oven voorverwarmen op 190° C.

Stap 2

Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes.
Pers de sinaasappels uit en kook dit samen met de in kleine stukjes gesneden asperges tot deze bijna gaar zijn en laat dit dan afkoelen.

Stap 3

Smelt de boter met de citroenrasp, laat dit afkoelen en roer er daarna het amandelmeel door.
Klop de eieren en de suiker los en vermeng dit met de amandel-botermassa.
Voeg het sinaasappel-kookvocht toe, roer glad en spatel het bakmeel erdoor.

Stap 4

Dan voorzichtig de stukjes asperges en appel onder het beslag roeren en schep dit in de springvorm.
Let erop dat je het beslag aan de zijkanten wat omhoog strijkt, anders wordt de taart in het midden te hoog en niet gaar.
Het geheel afbakken in ca 60 minuten op 180° C. en laat de panettone op een rooster afkoelen.

Stap 5

Opmaak:
Serveer de panettone met de karamelsaus, en de in sinaasappelsap gekookte aspergepuntjes.

Recepten

Asperges benedict

Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]

Tartaar en merg van black angus rund met brabantse asperge en vuurzee

Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.

[...]

Gestoomde asperges met gebakken kalfsentrecote en gepofte kruidige knoflookboter

Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]

Alles recepten

Wist u dat...

De tweede donderdag van april het landelijke aspergeseizoen officieel van start gaat.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.



    Brabants Asperge Genootschap
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.