Asperge cocktail


4 personen

Ingredienten
  • 300 gram geschilde Brabantse asperges
  • Foelie
  • 60 ml olijfolie
  • 300 gram bloemkool
  • 1 citroen
  • 125 ml slagroom
  • 5 hard gekookte scharreleieren
  • 25 gram roomboter
  • 6 gram mosterd (11⁄2 theelepel)
  • 3 druppels HP saus (of worcestershiresaus)
  • 1⁄4 tl witte peper
  • 1⁄4 tl selderijzout
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 3 tl gehakte peterselie
  • Zout
Nieuws image
Stap 1

Kook de asperges beetgaar (in een bouillon getrokken van aspergeschillen met 2 foelie, een scheutje olijfolie en 1 tl zout) en zet koud. Snijd in stukjes van 2 cm.

Stap 2

Snijd de bloemkool in roosjes en besprenkel ze met 50 ml. olijfolie en zestes/ schilletjes van de citroen.

Stap 3

Rooster de bloemkoolroosjes 20 minuten op 190°C in de oven gaar, breng op smaak met zout en laat afkoelen.

Stap 4

Klop de slagroom stevig. Pel de eitjes en halveer ze, wrijf het eigeel door een grove zeef boven een bekken.

Stap 5

Voeg de boter, mosterd, HP saus, peper, selderijzout en de mayonaise toe en klop dit in 3 minuten luchtig. Spatel de opgeklopte slagroom hierdoor.

Stap 6

Hak het eiwit in stukken.

Stap 7

Opmaak
Verdeel de asperge met de helft van het gehakte eiwit over de 4 cocktailglazen. Verdeel hierover de geroosterde bloemkool. Maak met behulp van twee lepels een mooie vorm van de ei-botercrème en leg deze op het ei-asperge mengsel. Strooi hierover de rest van het gehakte eiwit en de gehakte peterselie.

Recepten

Asperges benedict

Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]

Tartaar en merg van black angus rund met brabantse asperge en vuurzee

Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.

[...]

Gestoomde asperges met gebakken kalfsentrecote en gepofte kruidige knoflookboter

Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]

Alles recepten

Wist u dat...

De verse asperge lichtglanzend en wit van kleur is.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.



    Brabants Asperge Genootschap
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.