4 personen
- 4 asperges AAA
- 30 gr. boter
- 5 dl. gevogeltebouillon (geconcentreerd)
- 5 dl. room
- 2 eetl. geslagen room
- 1 witte boterham
- Olijfolie
- ¼ courgette
- 10 gr. morilles
- 10 gr. boter
- 1 dl. Madeira
- Kervel
- 25 gr. katenspek
- Tahoon cress
Week de morilles in lauw water.
Zeef het vocht door een doek en bewaar dit.
Snijd de koppen van de asperges en bewaar deze en snijd de asperges in stukken.
Smelt in een pan de boter en gaar op laag vuur de asperges.
Voeg de gevogeltebouillon toe en laat dit 5 min. doorkoken.
De room en het morillesvocht toevoegen en nogmaals doorkoken.
Pureer de soep met een staafmixer en zeef deze hierna.
Snijd de korsten van het brood en vervolgens in kleine blokjes. (broodsoldaatjes)
Soldaatjes in de koekenpan met olijfolie krokant bruinbakken, afkoelen op keukenpapier.
Katenspek in blokjes snijden en uitbakken zonder olie.
Courgette in blokjes snijden en kort blancheren.
Aspergekoppen in water met zout en klontje boter blancheren.
De morilles halveren, goed wassen en drogen.
Morilles licht aanfruiten en afblussen met de Madeira en dit volledig laten inkoken.
De soep nogmaals opkoken en met zout op smaak brengen.
Tot slot de geslagen room toevoegen.
Opmaak:
De morilles, aspergepunten, courgette, katenspek en broodsoldaatjes verdelen over 4 voorverwarmde soepborden.
Schenk hier de soep overheen.
Garneren met Tahoon cress of kervelblaadjes
Tip:
In plaats van morilles kun je ook bijvoorbeeld kastanjechampignons of oesterzwammen gebruiken.
Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]
Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.
[...]Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]