4 personen
- 600 gram witte Brabantse asperges
- 390 gram bloem
- 250 gram water
- 195 gram zout
- 3 gram foelie
- 4 plakken brioche brood
- Olijfolie
- Zeezout
- 200 gram warm gerookte zalm
- 150 gram kruidenroomkaas
- 1 limoen
- Zalmeitjes
- Cress soorten
Schil de witte asperges en snijd ze eventueel aan de achterkant iets bij.
Meng de bloem, water en zout tot een egaal en glad deeg.
Rol het deeg uit met een beetje extra bloem.
Pak de asperges in het deeg in met de foelie en plaats op een bakplaat.
Bak 25 minuten af in een voorverwarmde oven van 180°Celsius.
Breek het deeg open en haal de witte asperges eruit.
Besprenkel het briochebrood met olijfolie en zeezout en toast in een hete pan tot goudbruine toast.
Opmaak
Serveer de asperges lauwwarm met de warm gerookte zalm, roomkaas, in partjes gesneden limoen, zalmeitjes en cress soorten.
Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]
Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.
[...]Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]