Asperge gegaard in zoutkorst met warme gerookte zalm


4 personen

Ingredienten
  • 600 gram witte Brabantse asperges
  • 390 gram bloem
  • 250 gram water
  • 195 gram zout
  • 3 gram foelie
  • 4 plakken brioche brood
  • Olijfolie
  • Zeezout
  • 200 gram warm gerookte zalm
  • 150 gram kruidenroomkaas
  • 1 limoen
  • Zalmeitjes
  • Cress soorten
Nieuws image
Stap 1

Schil de witte asperges en snijd ze eventueel aan de achterkant iets bij.

Stap 2

Meng de bloem, water en zout tot een egaal en glad deeg.

Stap 3

Rol het deeg uit met een beetje extra bloem.

Stap 4

Pak de asperges in het deeg in met de foelie en plaats op een bakplaat.

Stap 5

Bak 25 minuten af in een voorverwarmde oven van 180°Celsius.

Stap 6

Breek het deeg open en haal de witte asperges eruit.

Stap 7

Besprenkel het briochebrood met olijfolie en zeezout en toast in een hete pan tot goudbruine toast.

Stap 8

Opmaak
Serveer de asperges lauwwarm met de warm gerookte zalm, roomkaas, in partjes gesneden limoen, zalmeitjes en cress soorten.

Recepten

Asperges benedict

Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]

Tartaar en merg van black angus rund met brabantse asperge en vuurzee

Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.

[...]

Gestoomde asperges met gebakken kalfsentrecote en gepofte kruidige knoflookboter

Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]

Alles recepten

Wist u dat...

Een bodemtemperatuur van +/- 20º optimaal is voor de groei.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.



    Brabants Asperge Genootschap
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.