- 320 gr. bloem
- 400 gr. gekookte asperges AA
- 6 eieren
- 2 eetl. olie
- 170 gr. boter
- 2 dl. room
- 2 eetl. crème fraîche
- 100 gr. geraspte kaas
- 100 gr. bosui
- 70 gr. rode paprika
- Zout en versgemalen peper
- Landcress sla
Kneed van 300 gr. bloem, 2 eieren, 150 gr. boter, olie en zout een soepel deeg.
Pak het deeg in plasticfolie en laat een half uur rusten.
Vet een bakvorm in met het restant van de boter. Verwarm de oven voor op 200° C.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkbank uit tot een plak van ca. 1 cm. dikte en bekleed hiermee de bakvorm.
Klop de 4 eieren los met wat zout, versgemalen peper, room en crème fraîche.
Meng er vervolgens 300 gr. van de in grove stukken gesneden asperges, geraspte kaas en in ringen gesneden bosui door.
Giet het eimengsel in de met deeg bekleedde vorm en bak de quiche ca. 25 minuten in de oven op 180° C. goudbruin en gaar.
Haal de quiche uit de oven, laat deze enkele minuten afkoelen en haal uit de vorm.
Grill de achtergehouden asperges.
Opmaak:
Serveer de quiche op een schaal of op voorverwarmde borden. Dresseer met de gegrilde asperges en aangemaakte (landcress) sla.
Tip:
U kunt de quiche naar wens verrijken en variëren met:
Bij sommige ingrediënten moet je wel rekening houden met het zoutgehalte van de deze ingrediënten.
Dan minder of geen zout bij het eimengsel doen.
Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]
Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.
[...]Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]