Aspergebavarois met gerookte zalm en avocado


4 personen

Ingredienten
  • 8 gekookte AA asperges
  • 4 gelatineblaadjes
  • 2 dl. room
  • 2 dl. aspergesoep
  • 2 dl. aspergekookvocht
  • 1 avocado, ready to eat
  • 2 hardgekookte eieren
  • 2 eetl. gehakte peterselie
  • 1 bakje sisho purper cress
  • 100 gr. gerookte zalm
  • 2 eetl. Hollandaise saus
  • 2 eetl. mayonaise
  • Zout en peper
Nieuws image
Stap 1

Week de gelatineblaadjes in koud water.
Klop de slagroom op tot yoghurtdikte en  bewaar in de koeling.
Snijd de asperges doormidden, bewaar de koppen en pureer de achterkanten met 2 dl. kookvocht in een keukenmachine of staafmixer.

Stap 2

Verwarm de aspergesoep met de aspergepuree.
Knijp het water uit de gelatineblaadjes en voeg deze, al roerende toe aan de hete soep.
Haal de vloeistof van het vuur en laat in koud water afkoelen.

Stap 3

Zodra de aspergevloeistof hangende is (aan de lepel blijft hangen) spatel dan de geslagen room er doorheen.
Breng op smaak met zout en peper.

Stap 4

Giet de aspergebavarois in glazen en zet ze rechtop of schuin in de koeling zodat het opstijft.
Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en de schil.

Stap 5

Snijd het vruchtvlees in plakjes.
Splits het eigeel en wit van het gekookte ei en druk door een bolzeef.

Stap 6

Snijd de gerookte zalm in kleine blokjes.
Roer een saus van de Hollandaise en mayonaise.

Stap 7

Opmaak:
Haal de glazen uit de koeling.
Maak ze op door er dunne laagjes eigeel, peterselie, eiwit en gerookte zalm in te scheppen.
Lepel er wat saus op.
Zet in elk glas twee aspergekoppen, plakjes avocado en garneer met de sisho purper.

Recepten

Asperges benedict

Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]

Tartaar en merg van black angus rund met brabantse asperge en vuurzee

Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.

[...]

Gestoomde asperges met gebakken kalfsentrecote en gepofte kruidige knoflookboter

Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]

Alles recepten

Wist u dat...

AA asperges worden beoordeeld op de lengte en doorsnede.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.



    Brabants Asperge Genootschap
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.