Aspergebed van kersencremeux, gezoete asperge en gecondenseerde melk




Ingredienten
  • 4 dunne asperges
  • 150 gram halfvolle melk
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 3 blaadje gelatine
  • 175 gram kersenpuree
  • 70 gram eigeel
  • 100 gram ongezouten boter in blokjes
  • 4 Bastogne koeken
  • 30 gram cacaopoeder
  • Atsina cress
  • 4 kersensnoepjes
Nieuws image
Stap 1

Kook de asperges in de melk en de gecondenseerde melk.
Haal de asperges uit de melk en reserveer voor later.

Stap 2

Weeg 200 gram van het melkmengsel af, los hier 2 in koud water geweekte blaadjes gelatine in op en giet dun uit op een plateau, dit word het deken.

Stap 3

Voor de cremeux kook de kersenpuree op en giet in kleine porties en onder voortdurend roeren op het eigeel, los er 1 geweekt blaadje gelatine in op en klop er met een garde de koude blokjes boter onderdoor tot het een egale massa is.
Stort dit in een langwerpig bakje, laat even terug koelen en druk er de asperges in zonder de puntjes en zet dit even in de vriezer.

Stap 4

Los de cremeux uit de vorm en snijd deze bij zodat je de vorm hebt van een aspergebed  /_\.
Plet de Bastogne koeken en het cacaopoeder tot zand en druk hier de cremeux in.
Snijd het “deken” in een rechthoek zodat deze over het bed heen valt.

Stap 5

Opmaak:
Zet het “aspergebed” op het bord en leg er voor 2/3e het deken overheen.
Zet een mini aspergepuntje in het “zand” en garneer af met wat blaadjes atsina cress.
Leg het aspergesnoepje voor het aspergebed.

Recepten

Asperges benedict

Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]

Tartaar en merg van black angus rund met brabantse asperge en vuurzee

Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.

[...]

Gestoomde asperges met gebakken kalfsentrecote en gepofte kruidige knoflookboter

Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]

Alles recepten

Wist u dat...

Asperges heel gezond zijn.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.



    Brabants Asperge Genootschap
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.