- 4 dunne asperges
- 150 gram halfvolle melk
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 3 blaadje gelatine
- 175 gram kersenpuree
- 70 gram eigeel
- 100 gram ongezouten boter in blokjes
- 4 Bastogne koeken
- 30 gram cacaopoeder
- Atsina cress
- 4 kersensnoepjes
Kook de asperges in de melk en de gecondenseerde melk.
Haal de asperges uit de melk en reserveer voor later.
Weeg 200 gram van het melkmengsel af, los hier 2 in koud water geweekte blaadjes gelatine in op en giet dun uit op een plateau, dit word het deken.
Voor de cremeux kook de kersenpuree op en giet in kleine porties en onder voortdurend roeren op het eigeel, los er 1 geweekt blaadje gelatine in op en klop er met een garde de koude blokjes boter onderdoor tot het een egale massa is.
Stort dit in een langwerpig bakje, laat even terug koelen en druk er de asperges in zonder de puntjes en zet dit even in de vriezer.
Los de cremeux uit de vorm en snijd deze bij zodat je de vorm hebt van een aspergebed /_\.
Plet de Bastogne koeken en het cacaopoeder tot zand en druk hier de cremeux in.
Snijd het “deken” in een rechthoek zodat deze over het bed heen valt.
Opmaak:
Zet het “aspergebed” op het bord en leg er voor 2/3e het deken overheen.
Zet een mini aspergepuntje in het “zand” en garneer af met wat blaadjes atsina cress.
Leg het aspergesnoepje voor het aspergebed.
Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]
Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.
[...]Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]