Aspergemousse met grote garnalen




Ingredienten
  • 1 kg. gekookte asperges AA
  • 8 à 12 grote verse gepelde garnalen
  • 5 blaadjes gelatine
  • 1½ dl. ongezoete slagroom
  • 1½ dl. aspergekookvocht
  • 12 cherrytomaatjes
  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 5 gr. Bresc thai yellow curry
  • Verse basilicum of cress
  • 4 spiesen
  • 4 whiskyglazen
Nieuws image
Stap 1

Week de blaadjes gelatine in een schaal met koud water. Klop de slagroom lobbig op tot yoghurtdikte.
Verwarm het aspergekookvocht en los hierin de gelatineblaadjes al roerend op en voeg de thai yellow curry hieraan toe.

Stap 2

Snijd de asperges in stukjes en houd de koppen apart.
Pureer de aspergestukjes met blender of keukenmachine en laat dit mengsel afkoelen.

Stap 3

Voeg de opgeklopte slagroom toe aan het afgekoelde aspergemengsel en spatel dit luchtig om.
Verdeel dit over de vier whiskyglazen en laat dit opstijven in de koelkast.

Stap 4

Bak de gepelde garnalen kort in zonnebloemolie en snijd de cherrytomaatjes doormidden.

Stap 5

Opmaak:
Prik de garnalen en cherrytomaatjes om en om aan de spiesen en zet deze in de glazen met aspergemousse.
Garneer met de aspergekoppen, basilicum of cress.

Recepten

Asperges benedict

Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]

Tartaar en merg van black angus rund met brabantse asperge en vuurzee

Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.

[...]

Gestoomde asperges met gebakken kalfsentrecote en gepofte kruidige knoflookboter

Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]

Alles recepten

Wist u dat...

Asperges bij de helft van de asperge-eters een speciaal luchtje nalaten bij het plassen.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.



    Brabants Asperge Genootschap
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.