- 8 gekookte asperges AA
- 2 eieren
- 2 dl. melk
- 2 eetl. zonnebloemolie
- 10 gr. boter
- 200 gr. zelfrijzend bakmeel
- 10 gr. fijngesneden verse kervel
- 80 gr. blokjes gekookte ham
- 75 gr. geraspte oude kaas
- Zout en versgemalen peper
Verwarm de oven voor op 180° C.
Vet de muffinvormpjes in met de boter.
Snijd de asperges in dunne plakjes.
Houd de aspergekoppen apart en halveer deze overlangs.
Meng de eieren, melk en olie in een kom.
Meng er het gezeefde bakmeel door en vervolgens de plakjes asperges, de fijngesneden kervel, hamblokjes en 60 gr. van de geraspte oude kaas.
Schep het beslag in de muffinvormpjes, druk er de aspergekoppen bovenop en bestrooi met het restant van de geraspte oude kaas.
Zet de vormpjes in de hete oven en bak dit af in ca. 25 minuten.
Laat voor het serveren wat afkoelen en garneer met een takje kervel.
Tip:
Deze muffins zijn heel lekker om als hartige snack op een etagère te presenteren bij een “high tea”.
Door het achterwege laten van de hamblokjes is dit ook heel geschikt als vegetarisch gerecht.
Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]
Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.
[...]Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]