4 personen
- 800 gr. asperges
- 300 gr. kant en klaar pizzadeeg
- 2 eetl. olie
- 250 gr. tomatensaus
- 50 gr. ui, in ringen
- 100 gr. paprika, in reepjes
- 60 gr. geraspte kaas
- 100 gr. gemengde sla
- 3 eetl. dressing
- 2 takjes verse basilicum
Kook de asperges in licht gezouten kokend water 3 min. beetgaar.
Laat ze afkoelen in het kookvocht.
Rol het pizzadeeg uit tot een rechthoekige lap en leg dit op een met olie ingevette bakplaat.
Smeer de pizzabodem luchtig in met de tomatensaus.
Beleg de pizza met de ui, paprikareepjes, asperges in stukken gesneden en bestrooi met geraspte kaas.
Plaats de bakplaat in een voorverwarmde oven van 200 à 250° C. en bak in ca. 10 min. af.
Haal de pizza uit de oven en snijd deze in stukken.
Verdeel dit op warme borden en serveer met de met dressing aangemaakte sla. Beleg met enkele blaadjes basilicum.
Tip:
Dit is een lekkere gezonde vegetarische variant, maar u kunt natuurlijk allerlei toevoegingen doen zoals reepjes ham, salami, zalm, garnaaltjes, ansjovis, tonijn, enz.
Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]
Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.
[...]Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]