Aspergerisotto met venkel en gegratineerde asperges




Ingredienten
  • 1,5 kg. Brabantse asperges
  • 2 eetl. Olijfolie
  • 100 gr. risotto rijst
  • 1 fijngesneden sjalotje
  • 2 dl asperge kookvocht
  • 1 dl. room
  • 4 stuks mini of 2 normale venkel knollen
  • 150 gram Pecorino kaas
  • 50 gram ongezouten roomboter
Nieuws image
Stap 1

Schil de asperges en snijd ze doormidden.

Stap 2

Kook de bovenste helft (koppen) van de asperges 3 à 5 minuten in licht gezouten water en laat afkoelen in het kookvocht.

Stap 3

Snijd de overige asperges (onderkant) in stukjes.

Stap 4

Fruit het sjalotje in een pan aan in de olijfolie, voeg de risotto toe en fruit dit ook even mee.

Stap 5

Voeg het asperge kookvocht en room toe en kook de risotto verder gaar.

Stap 6

Kook ondertussen de venkel gaar in licht gezouten water en houd warm.

Stap 7

Rasp de pecorino kaas.

Stap 8

Haal de asperge koppen uit het kookvocht, dep ze droog en wentel ze door de geraspte kaas.

Stap 9

Gratineer de asperges in een hete oven of onder de grill.

Stap 10

Roer de overgebleven kaas door de risotto, samen met de boter.

Stap 11

Opmaak:
Schep de risotto op voorverwarmde borden.
Leg er de venkel bij en de gegratineerde asperges.
Bestrooi met groene kruiden of krokante zeewier.

Recepten

Asperges benedict

Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]

Tartaar en merg van black angus rund met brabantse asperge en vuurzee

Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.

[...]

Gestoomde asperges met gebakken kalfsentrecote en gepofte kruidige knoflookboter

Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]

Alles recepten

Wist u dat...

AA asperges worden beoordeeld op de lengte en doorsnede.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.



    Brabants Asperge Genootschap
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.