Asperges met gebraden kwartel en tagliatelle




Ingredienten
  • 1 kg. Brabantse asperges
  • 4 Franse scharrel kwartels
  • 50 gr. boter
  • 2 eetl. olijfolie
  • 400 gr. verse tagliatelle
  • 50 gr. sjalotten
  • 1 dl. room
  • 2 eetl. pesto
  • 50 gram Gruyère kaas
  • 2 choggia biet, gekookt
  • Zout, peper
Nieuws image
Stap 1

Schil de asperges, snijd de achterkant iets bij.
Breng water aan de kook met 10 à 12 gram zout per liter,
Kook de asperges 5 minuten en laat ze 15 minuten staan in het kookvocht.

Stap 2

Verhit boter en 1 el. olie in een braadpan.
Kruid de kwartels met peper en zou en braad ze langzaam  rondom bruin en gaar ze ca.10 minuten onder deksel.
Haal de kwarteltjes uit de pan, snijd de boutjes van het karkas en stoof deze nog 20 minuten in de braadpan op laag vuur onder deksel.
Snijd ondertussen de borstjes van de karkassen.

Stap 3

Kook de tagliatelle in een ruime pan in licht gezouten water beetgaar.
Verwarm de olijfolie, fruit er de sjalotten in en blus af met room.
Laat de room inkoken en doe er de tagliatelle, pesto, in stukken gesneden asperges en geraspte Gruyère kaas bij.

Stap 4

Opmaak:
Schep de tagliatelle op warme borden, leg er de kwartelborsten en gestoofde kwartelboutjes bij.
Garneer met kervel en plakjes choggia biet.

Recepten

Asperges benedict

Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]

Tartaar en merg van black angus rund met brabantse asperge en vuurzee

Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.

[...]

Gestoomde asperges met gebakken kalfsentrecote en gepofte kruidige knoflookboter

Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]

Alles recepten

Wist u dat...

Asperges de werking van de nieren bevorderen.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.



    Brabants Asperge Genootschap
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.