- 1 kg. Brabantse asperges
- 150 gr. eendenfilet gerookt
- 100 gr. wortelcrème
- 1 eetl. granaatappelpitjes
- 100 gram romanesco bloemkool
- ¼ komkommer
- 50 gram rode biet, gekookt
- 50 gram gele tomberry tomaatjes
- 2 eetl. dressing
- Cress shiso purper
Schil de asperges, snijd de achterkant iets bij.
Breng water aan de kook met 10 à 12 gram zout per liter.
Kook de asperges 5 minuten en laat ze 15 minuten staan in het kookvocht.
Haal de asperges uit het kookvocht en laat ze afkoelen.
Snijd de romanesco bloemkool in kleine roosjes, blancheer ze enkele minuten en dompel ze in ijswater.
Snijd de komkommer en biet in dunne reepjes.
Rol de gerookte eendenfilet op in kleine rolletjes.
Opmaak:
Verdeel de asperges over vier borden.
Leg er de komkommer, biet en romanesco bloemkool bij.
Spuit met behulp van een spuitzak kleine bolletjes wortelpuree tussen de groenten.
Garneer met de tomaatjes, granaatappelpitjes en shiso purper.
Lepel er wat dressing over.
Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]
Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.
[...]Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]