- 20-25 gekookte asperges AA
- 150 gr. gerookte ham in plakken
- 4 kwarteleitjes
- 4 takjes kervel
- 20 gr. pijnboompitjes
- peper / zout
Kook de kwarteleitjes 4 minuten, laat ze in koud water schrikken en pel ze hierna.
Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge koekenpan
Opmaak:
Verdeel de asperges over vier borden en garneer hieromheen de plakken gerookte ham.
Garneer met de gehalveerde warme kwarteleitjes, kervel en geroosterde pijnboompitjes
Tip:
Je kunt de asperges naar believen koud of warm serveren, dan de asperges opwarmen in het kookvocht.
Bij de koude presentatie kunt u het bord garneren met wat dotjes citroenmayonaise.
Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]
Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.
[...]Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]