Asperges op z’n Brabants


4 personen

Ingredienten
  • 2 kg. asperges AA
  • 400 gr. gekookte achterham
  • 400 gr. krielaardappeltjes
  • 125 gr roomboter
  • 8 eieren, hardgekookt
  • 8 takjes gehakte peterselie
  • Zout naar smaak
Nieuws image
Stap 1

Schil de asperges en kook deze in 5 minuten gaar
Laat ze 10 minuten zachtjes doorgaren, van het vuur af.

Stap 2

Kook de krielaardappeltjes gaar.
Maak de hardgekookte eieren fijn en verwarm ze in de gesmolten boter.

Stap 3

Zet de borden warm, dresseer de asperges en hierop de ham.
Serveren met de warme boter + ei en de aardappeltjes.

Recepten

Asperges benedict

Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]

Tartaar en merg van black angus rund met brabantse asperge en vuurzee

Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.

[...]

Gestoomde asperges met gebakken kalfsentrecote en gepofte kruidige knoflookboter

Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]

Alles recepten

Wist u dat...

Er ongeveer twaalf asperges in een kilo AA kwaliteit zitten.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.



    Brabants Asperge Genootschap
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.