- 2 kg. geschilde asperges A
- 1 eetl. olijf- of rijstolie
- 2 dl. Hollandaisesaus
- 2 hardgekookte eieren, fijngehakt
- 1 eetl. licht geroosterde pijnboompitten
- 1 eetl. vers gesneden peterselie
- Zout
Zorg voor een niet te hete BBQ van ca. 150° C.
Bestrijk de asperges met de olie, bestrooi licht met zout en laat even kort marineren.
Grill de asperges indirect (dus niet boven de kolen).
Leg de asperges op het grillrooster, houd ze in beweging zodat ze langzaam rondom kleuren en in ca. 20 à 30 minuten (afhankelijk van de dikte) garen. Indien mogelijk sluit dan af en toe het deksel van de BBQ.
Haal de asperges van de BBQ, rol ze in aluminiumfolie en houd ze warm.
Opmaak:
Serveer de gegrilde asperges op voorverwarmde borden met de Hollandaise saus, het fijngehakte ei, pijnboompitten en bestrooi met gesneden peterselie.
Tip:
U kunt de gegrilde asperges naar wens verrijken en variëren met:
Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]
Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.
[...]Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]