Aspergesalade met kalfsschnitzel




Ingredienten
  • 1 kg. gekookte Brabantse asperges
  • 200 gr. kalfsschnitzel
  • 50 gr. paneermeel
  • 2 eiwitten
  • 40 gr. boter
  • 1 eetl. olijfolie
  • 40 gr. komkommer
  • 100 gram gele- en choggia biet
  • 50 gram (gele) wortel
  • 50 gr. gemengde sla
  • 2 eetl. dressing
  • Zout en versgemalen peper
Nieuws image
Stap 1

Kruid de kalfsschnitzels met zout en peper, haal ze door losgeklopt eiwit en wentel ze vervolgens door paneermeel.

Stap 2

Verhit in een pan de boter en olijfolie, klop het overtollige paneermeel van de kalfsschnitzels en bak aan beide zijden in enkele minuten goudbruin en gaar.
Haal de kalfsschnitzels uit de pan, laat afkoelen op keukenpapier.

Stap 3

Snijd de komkommer, biet en wortel in reepjes of plakjes.

Stap 4

Opmaak:
Verdeel de sla over vier borden of kommen.
Leg er de in stukken gesneden asperges, komkommer, biet en wortel bij.
Snijd de kalfsschnitzels in dunne reepjes en leg ze bij de salade.
Lepel tenslotte de dressing over de salade.

Tip:  
Paneren van de schnitzel kan ook met panko (Japans broodkruim), eventueel gemengd met groene kruiden of specerijen.
Voor deze salade hoeven niet persé AA asperges gebruikt te worden.
Enkel A of zelfs B asperges volstaan prima!

Recepten

Asperges benedict

Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]

Tartaar en merg van black angus rund met brabantse asperge en vuurzee

Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.

[...]

Gestoomde asperges met gebakken kalfsentrecote en gepofte kruidige knoflookboter

Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]

Alles recepten

Wist u dat...

Asperges de werking van de nieren bevorderen.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.



    Brabants Asperge Genootschap
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.