- 1 kg. gekookte Brabantse asperges
- 200 gr. kalfsschnitzel
- 50 gr. paneermeel
- 2 eiwitten
- 40 gr. boter
- 1 eetl. olijfolie
- 40 gr. komkommer
- 100 gram gele- en choggia biet
- 50 gram (gele) wortel
- 50 gr. gemengde sla
- 2 eetl. dressing
- Zout en versgemalen peper
Kruid de kalfsschnitzels met zout en peper, haal ze door losgeklopt eiwit en wentel ze vervolgens door paneermeel.
Verhit in een pan de boter en olijfolie, klop het overtollige paneermeel van de kalfsschnitzels en bak aan beide zijden in enkele minuten goudbruin en gaar.
Haal de kalfsschnitzels uit de pan, laat afkoelen op keukenpapier.
Snijd de komkommer, biet en wortel in reepjes of plakjes.
Opmaak:
Verdeel de sla over vier borden of kommen.
Leg er de in stukken gesneden asperges, komkommer, biet en wortel bij.
Snijd de kalfsschnitzels in dunne reepjes en leg ze bij de salade.
Lepel tenslotte de dressing over de salade.
Tip:
Paneren van de schnitzel kan ook met panko (Japans broodkruim), eventueel gemengd met groene kruiden of specerijen.
Voor deze salade hoeven niet persé AA asperges gebruikt te worden.
Enkel A of zelfs B asperges volstaan prima!
Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]
Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.
[...]Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]