4 personen
- 8 verse langoustines
- 1 kleine courgette of 4 mini courgettes
- 100 gr. gemengde (bloemen)sla
- 3 eetl. dressing
- 500 gr. Brabantse asperges, gekookt
- 1 eetl. geraspte balsamico
Breng licht gezouten water of court bouillon aan de kook en gaar hierin de verse langoustines in maximaal 2 minuten.
Laat ze vervolgens in het vocht afkoelen.
Gaar de courgette in groentebouillon of het kookvocht van de langoustines.
Pel de langoustines, laat vier staartjes aan de koppen zitten en gebruik deze als garnering.
Snij van de vier overige langoustines de staartjes doormidden en meng deze met de in stukken gesneden asperges, de sla en de dressing.
Maak de borden op met de aspergesalade, garneer met de in plakjes gesneden courgette, bloemetjes en desgewenst wat kiemgroenten.
Rasp er als laatste wat balsamico over (of twee eetlepels vloeibare balsamico).
Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]
Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.
[...]Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]