- 150 gr. gekookte asperges A
- 40 gr. boter
- 50 gr. bloem
- 25 gr. gesnipperde ui
- 6 dl. aspergekookvocht
- 4 dl. room of melk
- 1 eetl. groene kruiden (bv. peterselie, bieslook, kervel)
- Zout en versgemalen witte peper
Smelt de boter in een pan, voeg hier de ui aan toe en laat dit aanfruiten op laag vuur zonder te kleuren.
Roer de bloem erdoor en laat de massa ca. 5 minuten garen zonder dat deze gaat kleuren.
Haal de roux van het vuur en laat dit afkoelen.
Breng het aspergekookvocht met de room of melk aan de kook.
Giet deze vloeistof geleidelijk bij de roux onder voortdurend roeren.
Op laag vuur zetten en enkele minuten door laten koken.
Snijd de asperges in stukjes en voeg deze toe aan de hete soep.
Opmaak:
Schep de hete soep in voorverwarmde soepborden of -koppen en garneer met de fijngesneden kruiden.
Tip:
kunt de soep verrijken en variëren met:
Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]
Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.
[...]Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]