Aspergesoep




Ingredienten
  • 150 gr. gekookte asperges A
  • 40 gr. boter
  • 50 gr. bloem
  • 25 gr. gesnipperde ui
  • 6 dl. aspergekookvocht
  • 4 dl. room of melk
  • 1 eetl. groene kruiden (bv. peterselie, bieslook, kervel)
  • Zout en versgemalen witte peper
Nieuws image
Stap 1

Smelt de boter in een pan, voeg hier de ui aan toe en laat dit aanfruiten op laag vuur zonder te kleuren.
Roer de bloem erdoor en laat  de massa ca. 5 minuten garen zonder dat deze gaat kleuren.
Haal de roux van het vuur en laat dit afkoelen.

Stap 2

Breng het aspergekookvocht met de room of melk aan de kook.
Giet deze vloeistof geleidelijk bij de roux onder voortdurend roeren.
Op laag vuur zetten en enkele minuten door laten koken.

Stap 3

Snijd de asperges in stukjes en voeg deze toe aan de hete soep.

Stap 4

Opmaak:
Schep de hete soep in voorverwarmde soepborden of -koppen en garneer met de fijngesneden kruiden.

Tip:
kunt de soep verrijken en variëren met:

  • Blokjes achterham
  • Stukjes hardgekookt ei
  • Reepjes gerookte zalm
  • Garnalen
  • Crème fraîche
  • Gesneden basilicum
  • Gebrokkelde stukjes geitenkaas
  • In ringetjes gesneden lente-ui
  • Knapperige bacon
  • Reepjes gerookte paling
  • Broodcroutons

Recepten

Asperges benedict

Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]

Tartaar en merg van black angus rund met brabantse asperge en vuurzee

Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.

[...]

Gestoomde asperges met gebakken kalfsentrecote en gepofte kruidige knoflookboter

Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]

Alles recepten

Wist u dat...

Asperges bij de helft van de asperge-eters een speciaal luchtje nalaten bij het plassen.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.



    Brabants Asperge Genootschap
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.