Aspergesoep met gefrituurd ei


4 personen

Ingredienten
  • 40 gr. boter
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 50 gr. bloem
  • 6 dl. aspergekookvocht
  • 4 dl. room of melk
  • 2 plakjes korstdeeg
  • 1 eetl. sesamzaad
  • 5 eieren
  • 100 gr. paneermeel
  • Enkele sprietjes bieslook
  • Olie om te frituren
  • Materiaal: 4 rietjes, 4 flesjes, vetvrij papier
Nieuws image
Stap 1

Smelt de boter in een kookpan, voeg de sjalot toe en laat aanfruiten op laag vuur zonder te kleuren.
Roer de bloem erdoor en laat de massa (roux) ca. 5 minuten garen zonder dat deze gaat kleuren.
Haal van het vuur en laat afkoelen.

Stap 2

Breng het aspergekookvocht en de room (of melk) aan de kook.
Giet de vloeistof geleidelijk bij de roux onder voortdurend roeren.
Op laag vuur zetten en enkele minuten door laten koken.

Stap 3

Kook 4 eieren 5 minuten. Laat schrikken in koud water en pel ze.
Splits het overgebleven ei, bewaar de dooier en klop het eiwit met een garde los.

Stap 4

Haal de gekookte eieren door het eiwit, paneermeel, opnieuw door het eiwit en vervolgens opnieuw door het paneermeel.
Leg de 2 korstdeeg plakjes op elkaar, klap deze dubbel en rol met een deegroller tot een langwerpige plak.

Stap 5

Bestrijk de deegplak met eidooier en bestrooi met sesamzaad. Snijd het deeg in langwerpige dunne stroken.
Bak ze in enkele minuten goudbruin in een oven van 200° C.
Frituur de gepaneerde eieren goudbruin in olie van 180° C. en wikkel ze in een stukje vetvrij papier.

Stap 6

Opmaak:
Serveer de soep in flesjes met een rietje, de soepstengel en het gefrituurd ei.
Garneer met enkele sprietjes bieslook.

Recepten

Asperges benedict

Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]

Tartaar en merg van black angus rund met brabantse asperge en vuurzee

Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.

[...]

Gestoomde asperges met gebakken kalfsentrecote en gepofte kruidige knoflookboter

Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]

Alles recepten

Wist u dat...

De beste kwaliteit asperge de AA kwaliteit is.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.



    Brabants Asperge Genootschap
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.