4 personen
- 1 liter lichtgebonden aspergesoep
- ½ bosje waterkers
- 4 plakjes gerookte (Livar Prosciutto di Monastero) ham
- 4 kleine broodjes
Blancheer de waterkers (houd 4 takjes apart) 1 minuut in kokend water, haal het uit de vloeistof en direct onderdompelen in ijswater.
Zeef de waterkers en knijp het overtollig vocht er uit
Breng de aspergesoep aan de kook.
De waterkers in de soep doen en blenderen totdat de waterkers fijngemalen is en gelijkmatig verdeeld over de soep.
Draai de gerookte ham om de broodjes en serveer bij de soep.
Garneer met een blaadje waterkers.
Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]
Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.
[...]Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]