- 800 gr. gekookte asperges AA
- 4 st. Sesam of Nigella bagels
- 8 verse eieren
- 1 dl. melk
- 40 gr. boter
- 250 gr. gerookte paling of gerookte zalm
- 50 gr. babyleaf slamix
- 50 gr. Bresc groene pesto
- Zout en peper
Bak de bagels af volgens gebruiksaanwijzing.
Klop de eieren en de melk op en voeg naar smaak zout en versgemalen peper toe.
Verhit boter in een koekenpan en bak vier omeletjes met daarin de asperges.
Houd de aspergekoppen apart voor garnering.
Opmaak:
Snijd de bagels horizontaal doormidden en besmeer beide zijden met de groene pesto.
Beleg de onderste helft met wat slamix, de gerookte paling of gerookte zalm en leg daar bovenop de asperge-omelet.
Garneer af met de aspergekoppen.
Leg er tenslotte de bovenste helft van de bagel schuin bovenop.
Tip:
De asperge-omeletten worden nog mooier wanneer je ze bakt in ronde roestvrijstalen stekers.
Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]
Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.
[...]Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]