Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon


4 personen

Ingredienten
  • 4 gekookte Brabantse asperges
  • 1 dl. room
  • 1 dl. snijbonen sap
  • 1 blaadje gelatine, geweekt
  • 1 snijboon in dunne reepjes
  • 50 gram witte bonen, geweekt en gekookt (of uit blik)
  • Olijfolie
  • 2 eidooiers
  • 1 dl. Vuurzee bier
  • 4 bolletjes asperge-ijs
  • Peper en zout
Nieuws image
Stap 1

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijboon in gezouten water. Doe de witte bonen in een blender en draai fijn terwijl je olijfolie toevoegt tot een gladde crème. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de asperge in ongelijke stukken en brand ze licht met een gasbrander. Meng de eidooiers met het Vuurzee bier en wat witte peper en zout in een glazen of stalen kom en klop au bain marie op tot een lobbige saus. Dit moet vlak voor serveren.

Stap 2

Opmaak
Leg de snijbonen panna cotta op het bord. Lepel een mooie dot witte bonen crème ernaast. Zet de asperge stukken eromheen. Plaats op het kortste stukje asperge wat snijboon reepjes. Knijp er een bolletjes asperge ijs bij. Lepel er wat sabayon bij en serveer direct met een glas koel Vuurzee bier. Enjoy!

Recepten

Asperges benedict

Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]

Tartaar en merg van black angus rund met brabantse asperge en vuurzee

Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.

[...]

Gestoomde asperges met gebakken kalfsentrecote en gepofte kruidige knoflookboter

Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]

Alles recepten

Wist u dat...

Er vele rassen asperges zijn.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.



    Brabants Asperge Genootschap
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.