Brabantse asperges met bresaola


4 personen

Ingredienten
  • 20 Brabantse asperges
  • 150 g gekookte asperges
  • 8 plakken Bresaola
  • 4 (krielkip) eitjes
  • 1 dl asperge kookvocht
  • 5 blaadjes gelatine
  • 1 dl slagroom, ongezoet
  • 2 eetl. groene pesto dressing
Nieuws image
Stap 1

Verwarm het kookvocht en los hierin de geweekte gelatine op.

Stap 2

Doe dit in de blender, voeg de gekookte asperges toe en pureer het fijn.

Stap 3

Voeg op het laatst de koude room toe en laat nog kort draaien.

Stap 4

Breng op smaak brengen met peper en zout en laat lobbig worden in de koeling.

Stap 5

Leg plasticfolie op de snijplank en leg hierop 2 plakken Bresaola zodat ze overlappen.

Stap 6

Besmeer de Bresaola met de lobbige aspergemousse en leg hierop de uitgelekte gekookte asperges.

Stap 7

Strak oprollen zonder de kopjes te beschadigen. Herhaal deze handeling vervolgens nog drie keer en laat 8 uur koelen/ opstijven.

Stap 8

Pocheer de eitjes 2 minuten in bijna kokend water waaraan zout en een scheutje azijn is toegevoegd.

Stap 9

Spoel ze vervolgens koud.

Stap 10

Opmaak
Snijd de onderkant van de aspergerol recht af en verwijder daarna de folie.
Leg de aspergerol op een bord en plaats er het gepocheerde eitje bij.
Lepel er wat groene pesto dressing omheen en garneer met cress en/of bloemetjes.

Recepten

Asperges benedict

Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]

Tartaar en merg van black angus rund met brabantse asperge en vuurzee

Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.

[...]

Gestoomde asperges met gebakken kalfsentrecote en gepofte kruidige knoflookboter

Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]

Alles recepten

Wist u dat...

De beste kwaliteit asperge de AA kwaliteit is.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.



    Brabants Asperge Genootschap
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.