Carbonara van asperge en snijboon met krab en gele biet




Ingredienten
  • 8 geschilde asperges AA
  • 200 gr. truffelaardappel
  • 3 eiwitten
  • 1½ dl. kookroom
  • 1½ dl. zonnebloemolie
  • 90 gr. gele bieten
  • 200 gr. snijbonen
  • 100 gr. spek
  • 120 gr. Noordzee krab
  • 120 gr. Bettine Brabantse zachte geitenkaas
  • Landcress
  • 1 bos peterselie
  • Zout en peper
Nieuws image
Stap 1

Kook de truffelaardappelen gaar in water met zout en wrijf deze als ze gaar zijn door een fijne zeef.
Voeg hier zout, peper en de eiwitten aan toe en strijk het geheel dun uit op een siliconenmat of bakpapier.
Droog het krokant in de oven op 90° C. voor ca. 2 uur.

Stap 2

Verwarm de zonnebloemolie tot 60° C. en blender de peterselie fijn met de zonnebloemolie en zeef de olie.
Pof de bieten in de oven op 180° C. voor ca 1 uur en snijd ze daarna in stukjes.
Snijd de geschilde asperges en snijbonen op een groenterasp in slierten, dit kan ook met het mes.

Stap 3

Bak het in reepjes gesneden spek krokant in een pan en voeg hier de room aan toe.
Breng dit aan de kook en voeg de asperges en snijbonen toe.
Kook het geheel in tot de saus de juiste dikte heeft.

Stap 4

Opmaak:
Presenteer de snijbonen- en aspergeslierten in het midden van het bord.
Garneer het gerecht met de Noordzee krab, stukjes Brabantse geitenkaas en steek de krokantjes van de truffel-aardappel ertussen.
Garneer het gerecht af met de landcress en de peterselie-olie.

Tip:
Het gerecht kan eventueel ook met 2/3 van de ingrediënten als voorgerecht gemaakt worden.

Recepten

Asperges benedict

Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]

Tartaar en merg van black angus rund met brabantse asperge en vuurzee

Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.

[...]

Gestoomde asperges met gebakken kalfsentrecote en gepofte kruidige knoflookboter

Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]

Alles recepten

Wist u dat...

Asperges heel gezond zijn.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.



    Brabants Asperge Genootschap
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.