4 personen
- 20 gekookte asperges AA
- 4 gekookte groene asperges
- 110 gr. rucola
- 100 gr. mayonaise
- 1 eetl. pijnboompitjes
- 1 hardgekookte eidooier
- 80 gr. Parmaham
- Zeezout
- Olijfolie
Blender met een staafmixer 60 gr. Rucola en de mayonaise tot een egaal groene saus en breng op smaak met wat zeezout.
Schep dit in een spuitzak en zet koel weg.
Snijd de Parmaham in blokjes (brunoise) van 2 mm en wrijf het hardgekookte eidooier door een zeef.
Opmaak:
Halveer de asperges overlangs en leg ze langs elkaar op het bord.
Spuit de rucolamayonaise zigzag over de asperges.
Maak de overige rucola aan met wat olijfolie en zeezout en verdeel dit over de asperges.
Schil de groene asperges en snijd de topjes in lengte van ca. 4 cm. en steek deze tussen de rucola.
Verdeel de pijnboompitten, eidooier en hamblokjes over het gerecht.
Tip:
Ook als vegetarisch gerecht een succes, laat dan de blokjes Parmaham achterwege.
Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]
Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.
[...]Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]