Cocktail van tonijn met oosterse mihoen-aspergesalade


4 personen

Ingredienten
  • 4 à 8 gekookte asperges
  • 400 gr. tonijnfilet
  • 20 gr. furikake (Japanse zeewiermix)
  • 2 eetl. zonnebloem- of olijfolie
  • 300 gr. gekookte mihoen
  • 50 gr. gesnipperde rode ui
  • 100 gram taugé
  • 2 eetl. sesamolie
  • 2 eetl. mayonaise
  • 2 eetl. sojasaus
  • 4 takjes waterkers
  • Zout en peper
  • 2 st. saffraan-kroepoek
  • 2 st. rode curry-kroepoek
Nieuws image
Stap 1

Kruid de tonijnfilet met zout en peper en rol door de furikake, druk goed aan zodat het zeewiermix er goed aan blijft hangen.
Bak de tonijnfilet in een hete pan met olie kort rondom aan, de kern moet nog mooi rood zijn, anders wordt de tonijn te droog.

Stap 2

Haal uit de pan en laat op keukenpapier afkoelen.

Stap 3

Maak de taugé schoon, doe in een zeef en giet er kokend water over en laat afkoelen

Stap 4

Snijd de koppen van de asperges en bewaar er vier voor garnering.
Snijd de rest van de asperges in stukjes, meng ze met de restantjes tonijn, mihoen, ui, taugé, sesamolie, sojasaus en mayonaise.

Stap 5

Frituur de kroepoek in olie van 170º C. mooi krokant en laat uitlekken op keukenpapier.

Stap 6

Opmaak:
Snijd plakjes van de tonijn en plak deze aan de binnenkant van een whiskyglas.
Schep de asperge salade voorzichtig in het midden van de glazen.
Garneer de cocktail met de aspergekop, kroepoek en de takjes waterkers.

Recepten

Asperges benedict

Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]

Tartaar en merg van black angus rund met brabantse asperge en vuurzee

Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.

[...]

Gestoomde asperges met gebakken kalfsentrecote en gepofte kruidige knoflookboter

Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]

Alles recepten

Wist u dat...

Een bodemtemperatuur van +/- 20º optimaal is voor de groei.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.



    Brabants Asperge Genootschap
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.