Coquille st.Jacques met brabantse asperge


4 personen

Ingredienten
  • 4 coquilles in de schelp
  • 4 Brabantse asperges AA extra wit
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 takje tijm
  • zout en peper
  • olijfolie
  • 1 dl room
  • 0,5 dl asperge kookvocht
  • 0,4 g agar agar
  • 1 dl kokosroom
  • 1 el. groene curry pasta
  • 1 limoen
  • rookmot
  • erwtscheut
Nieuws image
Stap 1

Schil de asperges en kook ze vervolgens beetgaar in gezouten water. Bewaar 0,5 dl kookvocht, snijd de asperges in mooie stukken.

Stap 2

Haal de coquille uit de schelp en maak de schelp goed schoon en spoel de coquille in koud water. Houdt de corail apart.

Stap 3

Snijd de bleekselderij in kleine blokjes en stoof deze aan in wat olijfolie. Voeg de tijm en de coraille toe en vervolgens de room. Laat dit 10 minuten trekken en blender dan glad. Doe de helft in een pannetje met 0,2 agar agar en roer dit goed door, en breng dan even aan de kook. Giet vervolgens in vormpjes. De rest in een ander pannetje met het kookvocht van de asperges en houdt dit warm. Schuim de saus vlak voor het serveren op.

Stap 4

De kokos vormpjes:
Meng de kokosroom met de groene currypasta, wat limoensap en rasp en 0,2 g agar agar in een pannetje. Dek af met plastic en blaas er rook onder met een rookmachine. Laat dit een uurtje intrekken. Breng al roerend aan de kook en vul dan de vormpjes.

Stap 5

Coquilles:
Maak een koekenpan goed heet en schroei de coquilles aan beide zijden kort en goudbruin.

Stap 6

Opmaak:
Maak zoals op de foto een mooie presentatie van de verschillende onderdelen.

Recepten

Asperges benedict

Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]

Tartaar en merg van black angus rund met brabantse asperge en vuurzee

Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.

[...]

Gestoomde asperges met gebakken kalfsentrecote en gepofte kruidige knoflookboter

Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]

Alles recepten

Wist u dat...

Een bodemtemperatuur van +/- 20º optimaal is voor de groei.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.



    Brabants Asperge Genootschap
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.