4 personen
- 4 coquilles in de schelp
- 4 Brabantse asperges AA extra wit
- 1 stengel bleekselderij
- 1 takje tijm
- zout en peper
- olijfolie
- 1 dl room
- 0,5 dl asperge kookvocht
- 0,4 g agar agar
- 1 dl kokosroom
- 1 el. groene curry pasta
- 1 limoen
- rookmot
- erwtscheut
Schil de asperges en kook ze vervolgens beetgaar in gezouten water. Bewaar 0,5 dl kookvocht, snijd de asperges in mooie stukken.
Haal de coquille uit de schelp en maak de schelp goed schoon en spoel de coquille in koud water. Houdt de corail apart.
Snijd de bleekselderij in kleine blokjes en stoof deze aan in wat olijfolie. Voeg de tijm en de coraille toe en vervolgens de room. Laat dit 10 minuten trekken en blender dan glad. Doe de helft in een pannetje met 0,2 agar agar en roer dit goed door, en breng dan even aan de kook. Giet vervolgens in vormpjes. De rest in een ander pannetje met het kookvocht van de asperges en houdt dit warm. Schuim de saus vlak voor het serveren op.
De kokos vormpjes:
Meng de kokosroom met de groene currypasta, wat limoensap en rasp en 0,2 g agar agar in een pannetje. Dek af met plastic en blaas er rook onder met een rookmachine. Laat dit een uurtje intrekken. Breng al roerend aan de kook en vul dan de vormpjes.
Coquilles:
Maak een koekenpan goed heet en schroei de coquilles aan beide zijden kort en goudbruin.
Opmaak:
Maak zoals op de foto een mooie presentatie van de verschillende onderdelen.
Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]
Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.
[...]Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]