Crème Brulée met asperges en asperge-kletskoppen


4 personen

Ingredienten
  • 1 liter crème brulée, Debic
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 4 asperges, niet te gaar gekookt
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel boter
  • Kletskoppen van asperges
  • Asperge-kletskoppen:
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • Snufje kaneel en zout
  • Snufje kaneel en zout
  • 50 gram zachte boter
  • 40 gram bloem
Nieuws image
Stap 1

Bereiding Créme Brulée:
Verwarm de crème brulée (hoeft niet te koken), giet in een schaaltje en laat laat ca. 20 minuten afkoelen.
Laat 4 uur opstijven in de koelkast.
Bestrooi met rietsuiker en daarna afbranden totdat de suiker licht gekaramelliseerd is.
Snijd de asperges in 2 of 3 stukken en dep ze droog tussen keukenpapier.
Verwarm de boter in een pannetje.
Bak de asperges rondom bruin, bestrooi met de suiker en laat ze karamelliseren.
Garneer de crème brulée met de asperges en met een stukje aspergekletskop.

Stap 2

Bereiding Asperge-kletskoppen:
Verwarm de oven voor op 175º C.
Meng alle ingrediënten door elkaar en kneed de gezeefde bloem op het allerlaatste moment door het beslag.
Spuit met behulp van een spuitzak rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat met voldoende afstand of smeer het beslag dun uit.
Zet de bakplaat in de oven en bak in 8 à 10 minuten goudbruin.
Blijf de laatste minuten bij de oven zodat ze niet verbranden.
Eventueel de bakplaat halverwege draaien zodat het deeg gelijkmatig kleurt.
Wanneer de kletskoppen uit de oven komen, kun je ze naar wens vormen, maar wees er snel bij.
Bewaar de kletskoppen in een goed afsluitbare doos.

Recepten

Asperges benedict

Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]

Tartaar en merg van black angus rund met brabantse asperge en vuurzee

Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.

[...]

Gestoomde asperges met gebakken kalfsentrecote en gepofte kruidige knoflookboter

Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]

Alles recepten

Wist u dat...

Asperges piepen als ze vers zijn als je ze tegen elkaar wrijft.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.



    Brabants Asperge Genootschap
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.