Eggs Benedict Florentine met asperges




Ingredienten
  • 8 gekookte asperges AA
  • 200 gr. verse bladspinazie
  • 50 gr. geklaarde boter
  • 20 gr. Bresc tomaten-bruschetta
  • 5 gr. Bresc freshly chopped Spanish garlic
  • 5 gr. Bresc freshly chopped shallot
  • 4 hele eieren
  • 4 eidooiers
  • 4 plakken briochebrood
  • 1 dl. witte wijn
  • Scheut azijn
  • Peper / zout / peperkorrels
Nieuws image
Stap 1

Snijd de gekookte asperges in stukjes van ca 3 cm. en roerbak dit gezamenlijk met de bladspinazie, de gehakte knoflook en sjalot.

Stap 2

Besmeer de plakken briochebrood met de tomaten-bruschetta en rooster dit in de oven.

Stap 3

Bedek de holte van vier eierdoppen met plastic keukenfolie en leg hierin een heel ei zonder schaal en knoop de folie goed dicht.

Stap 4

Pocheer deze zakjes met eieren in water wat tegen de kook aan is in ca 4 minuten.

Stap 5

Kook de witte wijn, een scheut azijn en wat peperkorrels in tot twee derde, dan zeven en laat dit dan afkoelen.

Stap 6

Klop de eidooiers “au bain-marie” met een garde op en voeg druppelsgewijs de ingekookte wijn (castric) toe tot er een luchtige massa ontstaan.

Stap 7

Voeg daarna onder voortdurend kloppen druppelsgewijs de geklaarde boter toe tot een heerlijke Hollandaisesaus.
Zet de saus tot gebruik op de werkbank weg.

Stap 8

Opmaak:
Leg de plakken briochebrood op voorverwarmde borden en verdeel het spinazie- aspergemengsel hierover.
Leg hierop de lauwwarme gepocheerde eieren en dresseer hierop een royale lepel van de Hollandaisesaus.

Recepten

Asperges benedict

Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]

Tartaar en merg van black angus rund met brabantse asperge en vuurzee

Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.

[...]

Gestoomde asperges met gebakken kalfsentrecote en gepofte kruidige knoflookboter

Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]

Alles recepten

Wist u dat...

De beste kwaliteit asperge de AA kwaliteit is.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.



    Brabants Asperge Genootschap
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.