Focacciabrood met asperges, brie en gerookte amandelen




Ingredienten
  • 4 st. focacciabrood van 100 gr. met rozemarijn of naturel. (kant & klaar)
  • 300 gr. brie.
  • 12 gekookte asperges A, uitgelekt en drooggemaakt.
  • 2 eetl. honing.
  • 50 gr. geroosterde amandelen met rooksmaak
Nieuws image
Stap 1

Verwarm de oven voor op 190° C.
Leg het focacciabroodjes op een bakplaat.

Stap 2

Snijd de asperges in de lengte door en beleg het brood met de asperges.
Verdeel hierop de in plakjes gesneden brie en besprenkel met wat honing.
Bak het in ongeveer 10 minuten af in de oven.

Stap 3

Haal uit de oven en strooi er dan wat gehakte gerookte amandelen op.

Recepten

Asperges benedict

Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]

Tartaar en merg van black angus rund met brabantse asperge en vuurzee

Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.

[...]

Gestoomde asperges met gebakken kalfsentrecote en gepofte kruidige knoflookboter

Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]

Alles recepten

Wist u dat...

Er ongeveer twaalf asperges in een kilo AA kwaliteit zitten.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.



    Brabants Asperge Genootschap
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.