Garnaalburger met asperges


4 personen

Ingredienten
  • 8 à 12 niet te gaar gekookte asperges
  • 350 gram garnalen* rauw, gepeld
  • 75 gram zalmfilet
  • 20 gram ei
  • 45 gram witbroodkruim, fijngemalen
  • 1 eetlepel verse basilicum, ragfijn gesneden
  • Zout en peper
  • 3 eetlepels olie
  • 4 Focaccia broodjes
  • 2 eetlepels tomatensaus
  • 50 gram gemengde sla
Nieuws image
Stap 1

Dep de garnalen droog. Snijd de zalm in stukken.
Hak de zalm en garnalen fijn, voeg het ei, broodkruim en basilicum toe.
Breng op smaak met peper en zout*.

Stap 2

Test de smaak en consistentie door een balletje in de magnetron te garen.
Vorm met een hamburgerstempel of met vochtige handen vier burgers.
Dek af met plasticfolie en bewaar tot gebruik in de koeling.

Stap 3

Verhit de olie in een pan met teflon bodem en bak hierin de burgers 8 à 10 minuten tot een kerntemperatuur van 58º Celsius.
Snijd de gekookte asperges doormidden en gril ze kort.

Stap 4

Snijd het focaccia brood horizontaal doormidden, besmeer met tomatensaus, beleg met een frisse salade en leg daarop de garnalenburger.
Leg de bovenkant van het brood er schuin op en garneer eventueel met gedroogde ui-ringen.

* Kruiden met zout afhankelijk of het zout- of zoetwatergarnalen

Recepten

Asperges benedict

Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]

Tartaar en merg van black angus rund met brabantse asperge en vuurzee

Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.

[...]

Gestoomde asperges met gebakken kalfsentrecote en gepofte kruidige knoflookboter

Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]

Alles recepten

Wist u dat...

Asperges piepen als ze vers zijn als je ze tegen elkaar wrijft.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.



    Brabants Asperge Genootschap
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.