4 personen
- 900 gram witte asperge (stukjes)
- 1 groenten bouillonblok
- 2 tenen verse knoflook
- 225 gram crème fraîche
- 4 eetlepels witte wijnazijn
- Zout en peper
- 2 scharreleieren
- 3 eetlepels olijfolie
- Kruidencroutons
- Diverse cress soorten
Kook de asperges gaar in de groentebouillon en giet af.
Pureer de asperges met een staafmixer tot een mooi glad geheel.
Pers de knoflook in een knoflookpers en voeg deze toe.
Klop met een garde de crème fraîche door de warme soep.
Voeg de witte wijnazijn toe en klop het geheel goed door.
Breng op smaak met zout en peper en laat de soep afkoelen tot deze koud is.
Kook de eieren, pel ze en snijd deze tot brunoise (blokjes) met behulp van een eiersnijder.
Opmaak
Als de aspergesoep goed koud is druppel er dan de olijfolie in en garneer met kruidencroutons en de blokjes scharrelei. Garneer af met diverse cress soorten.
Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]
Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.
[...]Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]