Gebakken asperges met fregola, morieljes en Parmezaancrème




Ingredienten
  • 12 gekookte asperges AA
  • 1 dl. bouillon
  • 1 eetl. roomboter
  • 400 gr. fregola (Siciliaanse pasta)
  • 4 eetl. rijstazijn, olijfolie
  • 1 eetl. fijngesneden platte peterselie
  • 7 dl. droge witte wijn
  • 1 lt. room
  • 200 gr. Parmezaanse kaas
  • gel crème / allesbinder
  • 500 gr. spinazie
  • 1 rode ui
  • 200 gr. verse morieljes
  • 50 gr. gedroogde morieljes
  • 1 lt. gevogeltefonds
  • 1 theel. boter
  • Zout en peper
Nieuws image
Stap 1

Snijd de asperges door de helft en doe die in een pan samen met de bouillon en 1 eetl. boter.
Laat het vocht verdampen. Laat zodra het vocht is verdampt, de asperges heel even bakken tot ze een mooi kleurtje hebben.

Stap 2

Kook de fregola af volgens de gebruiksaanwijzing.
Maak deze daarna aan met wat zout, peper en 1 theelepel rijstazijn, wat mooie olijfolie en de platte peterselie.

Stap 3

Doe de witte wijn in een pan, kook deze in tot de helft en doe daarna 750 ml. room erbij en kook deze weer verder in.
Rasp de Parmezaanse kaas en doe die erbij.

Stap 4

Meng alles goed door elkaar en breng zo nodig op smaak met zout.

Stap 5

Bind de crème een beetje af met gel crème of allesbinder.

Stap 6

Kook de gewassen spinazie met aanhangend water 1 minuut en giet deze daarna af, dompel in ijskoud water (bewaar wel een beetje van het kookvocht).

Stap 7

Draai de spinazie fijn met een blender met een beetje van het vocht en bind hem af met een beetje gel crème of allesbinder.

Stap 8

Snijd de schoongemaakte rode ui in maantjes van een halve cm. blancheer deze 1 minuut in water.
Leg de uitjes daarna in de rijstazijn.

Stap 9

Week de verse morieljes in warm water om deze schoon te maken van het zand.
Laat ze drogen op een theedoek.
Doe de morieljes in een pan met een beetje bouillon en 1 theelepel boter en verwarm tot het vocht is verdampt.
Week de gedroogde morieljes in heet water.

Stap 10

Kook de gevogeltefond tot de helft in en voeg het restant van de room toe.
Laat dit weer tot de helft inkoken.
Breng evt. op smaak met zout en voeg de geweekte morieljes toe.

Stap 11

Opmaak:
Doe de fregola in het midden van een bord leg daarop de gebakken asperges.
Doe daarna 3 dotjes Parmezaan crème en 3 dotjes van de spinazie crème op de asperges.
Leg een aantal morieljes daar bovenop.
Leg er 3 stukjes zoetzure ui op.
Schuim de saus op met behulp van een staafmixer en doe deze er omheen.

Recepten

Asperges benedict

Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]

Tartaar en merg van black angus rund met brabantse asperge en vuurzee

Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.

[...]

Gestoomde asperges met gebakken kalfsentrecote en gepofte kruidige knoflookboter

Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]

Alles recepten

Wist u dat...

De asperge een warmteminnend gewas is.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.



    Brabants Asperge Genootschap
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.