- ½ kg. gekookte asperges AA
- 4 parelhoenborstfilets
- 200 gr. gnocchi di patate*
- 50 gr. boter
- 4 verse kwarteleitjes
- 4 mini venkel
- 12 cherry tomaatjes
- 1 dl. bruine basisaus
- ½ dl. rode port
- Verse bieslook
Kook de gnocchi af in lichtgezouten water volgens de gebruiksaanwijzing.
Braad de parelhoenfilets in 25 gr. boter gaar.
Haal de filets uit de pan en blus af met de rode port en bruine saus.
Laat dit kort tot sausdikte inkoken.
Blancheer de venkel beetgaar en kook de kwarteleitjes.
Halveer de cherry tomaatjes
Bak de gnocchi in hete boter en bestrooi met de gesneden bieslook.
Opmaak:
Verwarm de asperges in hun kookvocht.
Trancheer de parelhoenfilets en leg ze op voorverwarmde borden.
Leg er de asperges, venkel en gehalveerde kwarteleitjes bij.
Schep er de gnocchi omheen en de gehalveerde cherry tomaatjes.
Serveer er de portsaus apart bij.
*Gnocchi di patate is een Italiaans pastagerecht, wat voor 80% bestaat uit aardappel en verkrijgbaar is in het schap bij de supermarkt.
Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]
Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.
[...]Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]