- 1 kg. gekookte asperges AA
- 100 gr. bloem
- 2 losgeklopte eiwitten
- 200 gr. panko of paneermeel
- 100 gr. Grozette strooikaas
- 100 gr. mayonaise
- 15 gr. Bresc harissa-pasta
- Zonnebloemolie
- Gemengde salade
- Kervel
Haal de gekookte asperges uit het kookvocht, laat deze afkoelen en dep ze droog.
Meng de panko of paneermeel met de strooikaas.
Haal de asperges eerst door de bloem, daarna door het losgeklopte eiwit en vervolgens door het panko-kaasmengsel.
Herhaal deze handelingen nogmaals en druk de laag paneer goed vast aan de asperge.
Meng de mayonaise met de Bresc harissa-pasta.
Frituur de asperges in enkele minuten goudbruin op 170° C. in de zonnebloemolie.
Opmaak:
Leg de gefrituurde asperges op voorverwarmde borden.
Snijd per bord éen asperge in de lengte doormidden.
Serveer met frisse gemengde salade, kervel en de harissa-mayonaise.
Tip:
Harissa is de pittige smaakmaker uit de Arabische keuken. Het is ook als kruidenmengsel in poedervorm verkrijgbaar.
Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]
Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.
[...]Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]