Gegrilde witte en groene asperges met burrata en amandel- knoflookkruim


4 personen

Ingredienten
  • 400 g cherrytomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 30 g suiker
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 600 g groene asperges
  • 600 g witte Brabantse asperges
  • 40 g ongezouten witte amandelen
  • 40 g panko
  • 4 takjes peterselie
  • 4 kleine burrata bolletjes van 50 g
Nieuws image
Stap 1

Verwarm de oven voor op 150 °C. Snijd de cherrytomaatjes in kwarten. Pel de knoflook en hak deze fijn. Meng de cherrytomaatjes met de helft van de knoflook, balsamicoazijn, suiker en de helft van de olijfolie. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 10 min. in de oven.

Stap 2

Zet een grote pan water op voor de asperges. Schil de groene en witte asperges en snijd 1 cm van de onderkant af. Kook de asperges in 3 tot 5 min. beetgaar en spoel koud. Zijn de groene asperges veel dunner dan de witte asperges, voeg ze dan 2 min. later toe. Hak de amandelen grof. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur.

Stap 3

Rooster de amandelen 3 min. in de droge pan. Voeg de rest van de knoflook en panko toe en bak 2 min. mee. Pluk intussen de peterselie en hak fijn. Voeg toe en bak 1 min. mee. Schep het geheel uit de pan en laat afkoelen. Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Gril de asperges in 3 min. rondom aan.

Stap 4

Opmaak:
Verdeel de asperges over de borden. Leg de burrata op de asperges en maak een kleine inkeping in de bovenkant. Verdeel de cherrytomaatjes en het amandel-knoflookkruim over de borden. Maak af met de rest van de olijfolie en eventueel wat cress.

Recepten

Asperges benedict

Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]

Tartaar en merg van black angus rund met brabantse asperge en vuurzee

Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.

[...]

Gestoomde asperges met gebakken kalfsentrecote en gepofte kruidige knoflookboter

Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]

Alles recepten

Wist u dat...

Er vele rassen asperges zijn.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.



    Brabants Asperge Genootschap
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.